Nakon Francuske i Portugala, hrvatsku rukometnu reprezentaciju na kraju olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Montpellieru čeka Tunis, a hrvatski reprezetativac Luka Cindrić se nada pobjedi. 

“Mislim da smo protiv Portugala izvukli snagu i pobijedili. Pokazali smo karakter i da se u teškim situacijama možemo nositi sa svakim. Dogovor je bio da nam čvrsta obrana bude nositelj naše igre i to ćemo i večeras napraviti, uz pokretan napad. Portugal smo već dobili, nadam se da ćemo pobijediti i Tunis, to je bio naš cilj. S Francuzima nismo uspjeli, pali smo u zadnjih petnaestak minuta. Međutim, sretan sam, imamo još puno mjesta za napredak, ali mislim da trebamo ići dalje ovim putem i da će u budućnosti doći dobri rezultati”, rekao je Cindrić.

Pobjeda protiv Portugala odškrinula je Hrvatskoj vrata Tokija, premda o svojoj sudbini ne odlučuje sama. Ali da bi se imali čemu nadati, naši rukometaši moraju pobijediti Tunis, i onda čekati rasplet susreta Francuska – Portugal.

Tunis je po rezultatima i snazi druga afrička selekcija ovog trenutka. U Francusku su stigli s dosta promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Egiptu u siječnju, gdje su osvojili 25. mjesto. Odmah nakon tog natjecanja, njihova prva zvijezda i najbolji igrač, jedan od najboljih pucača Afrike posljednjih desetak godina, Mosbah Sanai najavio je povlačenje iz reprezentacije zbog osobnih razloga. No, u reprezentaciju se vratio nakon oporavka lijevi vanjski Oussama Boughanmi. U 158 nastupa za reprezentaciju on je postigao 723 pogotka i prvi je strijelac ekipe koja nastupa u Montpellieru. 

Tunis je deset puta bio prvak Afrike. Čak 15 puta sudjelovali su na Svjetskim prvenstvima. Najveći uspjeh im je 4. mjesto 2005. godine kada su bili domaćini natjecanja. Na olimpijskim igrama bili su četiri puta. Najdalje su dogurali u Londonu 2012. godine. Tu ih je zaustavila Hrvatska. 

Inače, s njima je Hrvatska igrala ukupno četiri puta i ostvarila četiri pobjede. U posljednjem susretu u Rio de Janeiru 2016. godine, bilo je plus 15 za Hrvatsku, 41-26. Na ovom turniru najprije su poraženi od Portugala 34-27, a zatim od Francuske 40-29.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!