Hrvatski rukometaši vratili su se iz Montpelliera gdje nisu uspjeli ostvariti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon poraza od Francuske, hrvatski rukometaši ostvarili su pobjede protiv Portugala i Tunisa, no to nije bilo dovoljno jer je u posljednjem susretu turnira u Montpellieru Portugal u šokantnoj završnici svladao Francuze i izborio povijesni nastup na Igrama, a Hrvatsku ostavio bez OI-ja.

– Nadali smo se da će Francuska pobijediti, pogotovo kad su vodili 28:25, ali, nažalost, to se nije dogodilo. Jednostavno, sport je takav, rekao je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak nakon povratka u Hrvatsku.

– Čestitao bih Portugalu koji je zasluženo otišao dalje. Mi smo odigrali dobar turnir, ne možemo sebi ništa zamjeriti i to je ono najbitnije. Nažalost, sreća ovog puta nije bila na našoj strani, ali nadam se da u budućnosti hoće, dodao je Duvnjak.

Iskusni reprezentativac Igor Karačić smatra da ne treba previše žaliti.

– Vruće su glave, moramo prespavati ovo. Nismo se nadali neodlasku na Olimpjiske igre, ali što je tu je… Izbornici i stručni stožer su na potezu da vidimo što ćemo i kako ćemo dalje, treba se izvući iz ovoga. Jedino što mogu reći je da sam ponosan na sve dečke kako su odradili cijeli ovaj turnir. Puno igrača je došlo takvi kakvi su bili, da pomognu reprezentaciji, ali eto… Dali smo sve od sebe i na kraju se desilo to što se desilo. Stvarno velika šteta, rekao je Karačić.

– Pokazali smo milijun puta da imamo karakter i srce, da volimo igrati za reprezentaciju, ali ovo je ipak olimpijada, ne dešava se svake godine. Ostat će žal, ali imamo i drugu ispred sebe. Dat ćemo sve od sebe, mi stariji ćemo pokušati pomoći koliko možemo. Jeste žal, ali ne treba kukati, idemo u nove pobjede, idemo pronaći najbolji recept, pružiti punu podršku našem izborniku i svim našim dečkima i u nove pobjede, kaže Karačić.

Za budućnost hrvatskog rukometa ne strahuje ni Željko Musa.

– Dali smo sve od sebe, tri utakmice koje su pokazale da možemo puno, a isto su pokazale da moramo puno raditi na sebi. Sigurno je da možemo bolje, to je evidentno, ima tu i mladosti koja će se u budućnosti pokazati, ne trebamo tonuti. Za svakog igrača ovo je bio san, ali ne treba tonuti, treba gledati u budućnost za koju znam da je svijetla, kaže Musa.

– Ispali smo, nažalost, ali treba glavu gore i treba gledati pozitivno. Nema tu kraja, hrvatska reprezentacija već desetljećima traje, dolaze mladi, ostaju stari i mi ćemo uvijek biti jaki. Danas nismo uspjeli, ali to nije nikakav kraj generacije, to je početak nove generacije. Ima tu mladosti i oni će preuzeti odgovornost. Naravno da je neuspjeh jer se nismo kvalificirali na Olimpijske igre, ali je i poticaj za budućnost, rekao je Musa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!