Rukometna reprezentacija BiH sinoć je u Bugojnu pobijedila selekciju Austrije sa 27:21 u 4. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. godine, a novi izbornik Ivica Obrvan je na klupi bh. selekcije debitirao na najbolji mogući način.”Najvažnije je da smo pobijedili jer je to bio cilj da bi kasnije tražili šansu za plasman. Pohvalio bih sve igrače i čestitao im na požrtvovnosti. Odigrali smo fenomenalnu obranu, a kada imate i ovakvog golmana iza, sve je lakše. Možda nije bilo tečno u napadu zbog važnosti utakmice i rotacija na desnoj strani. U drugom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu i zasluženo slavili”, rekao je Obrvan u izjavi za BHT1.

Izbornik je istaknuo da je bh. selekcija bila raznovrsna u drugom poluvremenu.

“Poslužio nas je šut izvana od nekih igrača kao što je Herceg, koji su imali ranije manju minutažu. Igrao je malo u grču, ali se poslije oslobodio. Napravili smo razliku i onda kontrolirali susret do kraja. Drugi dio je bio opušteniji, bez grča, opušteni smo bili i odlično reagirali na njihovu 5-1 obranu. Mogu biti jako zadovoljan za prvo okupljanje. Obrane Ahmetaševića su stvarno bile bitne. Prvi put sam ga uživo imao priliku vidjeti. Uz Burića je to sjajan tandem”, dodao je.

U preostala dva meča kvalifikacija reprezentacija BiH 29. travnja dočekuje Njemačku u Bugojnu, a tri dana kasnije gostuje u Grazu protiv Austrije.

“Odbijam bilo kakvu pomisao na nekakvu našu veću šansu ako Nijemci dođu s drugom ili trećom postavom. Pokazali su nedavno da imaju pregršt sjajnih igrača. Maksimalno ćemo se fokusirati na Njemačku, ali šta god napravimo to je bonus” poručio je Obrvan.

Izvor: klix.ba

error: Content is protected !!