Dinamo je u dvoboju 25. kola Hrvatske nogometne lige u Varaždinu uvjerljivo svladao istoimenog domaćina s 5:0.

Golove za Dinamo zabili su Iyayi Atiemwen (8), Josip Mišić (16), Mario Gavranović (25) i Mislav Oršić (70, 78).

Bila je to šesta uzastopna Dinamova ligaška pobjeda, a zanimljivo u niti jednoj “Modri” nisu primili gol. S druge strane Varaždinu je to bio četvrti poraz u zadnjih šest utakmica.

Nakon poraza od Tottenhama, Zoran Mamić je protiv Varaždina na teren poslao “šareni” sastav. U odnosu na londonski ogled poštedu su dobili RistovskiIvanušecJakićPetkovićTheophileLeovac i Ademi.

Varaždin je ove sezone znao napravio problema vodećim ekipama, međutim protiv “Modrih” nije imao izgleda. Sve je bilo gotovo za 25 minuta nakon kojih je Dinamo imao uvjerljivih 3:0.

Gosti su poveli u osmoj minuti lijepim golom Atiemwena s ruba kaznenog prostora. U 16. minuti je bilo 2:0. Bila je to brza kontra gostiju koju je sjajnim pogotkom zaključio Mišić. U 25. minuti među strijelce se upisao i Gavranović. Majer je odličnom loptom uposlio Oršića, a on nesebično dodao Gavranoviću, kojem nije bilo teško pogoditi gol.

Golijadu “Modrih” nastavio je Oršić u 70. minuti pogodivši s ruba šesnaesterca rašlje za 4-:, da bi sedam minuta kasnije hrvatski reprezentativac pogodio i za  konačnih 5:0.

U posljednjem susretu ovoga kola kasnije se sastaju Šibenik i Osijek.

Dinamo vodi na ljestvici sa 57 bodova, Osijek ima pet manje, dok je Gorica treća sa 48 bodova.

Varaždin je ostao na devetoj poziciji sa 22 boda, dva više od posljednje Lokomotive.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!