Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH se optuženima u aferi “Respiratori”, Fadilu Novaliću, Jelki Milićević, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću, odrede mjere zabrane. Odbijen je prijedlog da se Novaliću zabrani obavljanje premijerske dužnosti.

Sud BiH je u rješenje naveo da je ovaj prijedlog Tužiteljstva BiH neosnovan. 

Za optuženog Novalića bile su zatražene  mjere zabrane obavljanja premijerske pozicije sve do o izricanja prvostupanjske presude. Predložena je i zabrane posjećivanje službenih prostorija, točnije Vlade FBiH, kao i mjera zabrane sastajanja s određenim osobama i svjedocima.

Iste mjere su bile zatražene i za ministricu financija Milićević. Tužiteljstvo je to opravdalo zaštitom digniteta rada federalnih institucija.

Tužiteljstvo je, također,  zatražilo zabranu obavljanja dužnosti i za Fikreta Hodžića, direktora “Srebrene maline”, kao i za suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka. 

Njima su bile predložene mjere zabrane posjećivanja službenih prostorija i sastajanja sa određenim osobama sve do donošenja prvostupanjske presude.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!