Nakon što je kao finalist treće sezone The Voice Hrvatska osvojio domaću i inozemnu publiku izvedbama koje su do danas skupile desetke milijuna pregleda, Filip Rudan je započeo s predstavljanjem glazbenog rada kojim se pokazao i kao perspektivan kantautor.

Filipov autorski singl “Blind“ premijerno je predstavljen kao jedan od natjecateljskih singlova na Dori 2021., te se našao na Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, a danas je za njega predstavljen službeni videospot.

Snimanje spota se najvećim dijelom odvijalo u bajkovitom snježnom Gorskom kotaru, na Lokvarskom jezeru, na brdu Petehovac/Štimčev vrh kraj Delnica, s kojeg se prostire veličanstven pogled i atraktivna park-šuma…

– ‘Blind’ govori o zamišljenoj situaciji u kojoj se nosim s gubitkom voljene osobe. Snijeg, hladnoća i tama u spotu za mene predstavljaju samoću.

Mogla bi se naći i simbolika u zadnjim kadrovima u kojima sviram i pjevam uz vatru, kao nekakva metafora za pronađenu toplinu…” – komentirao je Filip.

Mladi je Zagrepčanin otkrio i kako je teklo snimanje.

“Bilo je zahtjevno s obzirom na vremenske uvjete. Mislio sam da ću to odraditi s lakoćom, ali kad sam se našao u snijegu do koljena nije mi bilo svejedno…” – smije se na vlastiti račun mladi pjevač, koji ne krije ponos i zadovoljstvo konačnim uratkom.

Zadovoljstvo iskrazuju i gledatelji spota na YouTubeu, koji su u protekla dva sata, koliko je vani, nanizali prilično komplimenata.

“Jedina osoba za koju smatram da će uspjeti i daleko dogurat, nek je sritno”, “Za tebe je Hrvatska premalena!! Bravo!!!”, “Mix of Ed Sheeran and Shawn M. Really good”, “Filipe, ovo je na svjetskoj razini…spot, glas! Sljedeće godine na Eurosong”… neki su od njih.

Filipov video potpisuju Milan Latković (režija i montaža), Duje Kundić (kamera), Ratko Ilijić (asistent), Antonio Franić (izvršni producent), Jelena Holenko (odabir lokacije) i Sanja Rivić (make-up), dok produkciju potpisuje Kreag.

“Blind“ autorski potpisuju Filip Rudan, Hrvoje Domazet i Antonio Franić, a publika će uskoro imati priliku poslušati i hrvatsku verziju pjesme u čijem je kreiranju sudjelovao i Aljoša Šerić.

PIŠE M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!