Ured za suzbijanje suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta potvrdio je u utorak da je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić u listopadu prošle godine državnom odvjetništvu poslao izjavu na USB sticku, istaknuvši da su provjere još uvijek u tijeku.  

“Potvrđujemo da je Zdravko Mamić 8. listopada prošle godine državnom odvjetništvu poslao svoju izjavu na stiku. USKOK je odmah po zaprimanju navedenog stika započeo sa provjerama njegovog sadržaja koje su još uvijek u tijeku”, izvijestili su iz USKOK-a priopćenjem. 

Bivši čelnik Dinama na današnjoj  konferenciji za novinare u Mostaru optužio je za primanje mita predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu te još troje sudaca, istaknuvši da je izjavu o okolnostima primanja mita sudaca, dostavio, među ostalima i državnom odvjetništvu. 

Ne iznoseći nikakve dokaze, Mamić je u Mostaru izjavio da je Sessi, kojeg je nazvao “kleptomanom, kriminalcem i varalicom” osobno nosio novac, a za mito je optužio i suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića, suca Darka Krušlina, ali i suca Visokog prekršajnog suda u Zagrebu Nedjeljka Bobana.

Tada je istaknuo da je izjavu o tome već poslao Državnom odvjetništvu te da je spreman staviti se na dispoziciju državnom odvjetništvu i Uskoku kako bi dokazao “da je Sessa kriminalac” i  “otimač novca građanima”. 

Uskok je u istaknuo da državno odvjetništvo uvijek i bez odgode poduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje kada postoje osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Vrhovni sud u utorak je priopćio da predsjednik tog suda Đuro Sessa nema namjeru odgovarati ili komentirati ponovljene “apsurdne i neistinite tvrdnje iznesene na konferenciji za medije u Mostaru”.

Vrhovni sud u ponedjeljak je potvrdio potvrdio kaznu od 6,5 godina zatvora Zdravku Mamiću za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama, njegovu bratu Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.

Bivši čelnik Dinama pobjegao je u BiH, čiji je državljanin, sredinom 2018., a danas je izjavio da će, ako do toga dođe, kaznu služiti u BiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!