Nakon dužeg vremena povoljne epidemiološke situacije, došlo je do pogoršanja stanja u Ljubuškom.

Kako ističe ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka, tijekom jučerašnjeg dana na prisustvo koronavirusa je testirano ukupno 27 osoba iz Ljubuškog, a od toga je evidentirano 11 novozaraženih.

„To je relativno velik broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih što nam je pokazatelj da ova epidemija nije ni blizu pod kontrolom. Jedno izvjesno vrijeme Ljubuški je odolijevao ovoj pošasti. Nismo imali velike brojke. Broj novozaraženih u Ljubuškom je bio nerealno malen u odnosu na okruženje, tako da smo ove brojke u jednu ruku i očekivali“, rekao je Landeka i ponovno uputio apel građanima da budu oprezniji.

„Molimo svoje sugrađane da čuvaju jedni druge, a posebno starije članove obitelji. Sve one mjere zaštite koje smo dosad ponavljali, tko ih je htio čuti, čuo je… Ljudski život je neprocjenjiv, možemo ga vrlo lako sačuvati i zaštiti bar od ove bolesti pa neka nam onda ne bude teško staviti masku kad idemo u trgovinu, na posao ili u crkvu. Neka nam ne bude teško oprati ili dezinficirati ruke, ili preskočiti neko nepotrebno druženje koje nas može uvesti u velike probleme…“, apelirao je dr. Landeka i zamolio građane da u u svoj svakodnevni život vrate bar minimum mjera zaštite.

Poslušajte čitavu izjavu dr. Landeke

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!