Korizma je za sve kršćane posebno vrijeme, vrijeme kada se svatko od vjernika priprema da dostojno, spokojno i čistoga srca dočeka najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

Vrijeme je to posta i obraćenja, vrijeme kada tražimo sebe, tražimo bližnje, tražimo spas.

Vjernici se kroz vrijeme korizme pripremaju na razne račine, a jedan od njih su i korizmeni koncerti.

Korizmeni koncert je tako održan večeras i na Humcu, a publika koja se okupila u staroj crkvi je mogla čuti niz umjetničkih izvedbi korizmenih pjesama i arija, kao i prijevode prigodnih tekstova koji pjevaju o patnji čovjeka koji se kaje i utječe svome Otkupitelju i Njegovoj Majci Blaženoj Djevici Mariji.

Koncert su izveli mladi domaći glazbenici: mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić i bariton Marijo Bevanda uz orguljsku pratnju Katje Krolo-Šarac.

Mislim zaista da smo u ovo hladno korizmeno vrijeme kada je mnoge obuzela hladnoća i strah od koronavirusa jer su u pandemiji mnogi preplašeni i izolirani, uspjeli doći do ove publike i ugrijati njihova srca i pripremiti ih za predstojeće vrijeme koje ide. Rekla bih da je ova večer bila meditacijska i da je ovaj koncert u biti kao jedna molitva, jedno vjerovanje i jedna nada u bolje sutra“, rekla je između ostalog mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić.

Koncerta su organizirali HKD Napredak, podružnica Ljubuški i Franjevački samostan sv. Ante na Humcu.

Poslušajte izjavu Monije Jarak Mikulić

error: Content is protected !!