Nogometaši Gorice posljednji su polufinalisti Hrvatskog nogometnog kupa, što je najveći doseg kluba u povijesti. Kristijan Lovrić zabio je dva fantastična gola u pobjedi nad Hajdukom od 3:0. Gorica će igrati protiv Dinama, a Istra 1961 je pobjedom nad Oriolikom ranije ovoga utorka osigurala polufinale i ogled s Rijekom. 

Dvostruki strijelac za Goricu bio je najbolji klupski strijelac Kristijan Lovrić u 9. i 82. minuti, a za konačnih 3-0 u 89. minuti pogodio je Liberijac Sylvanus Nimely koji je bio asistent kod drugog pogotka.

Gorica će u polufinalu gostovati na Maksimiru kod Dinama, a u drugom polufinalu će Istra 1961 u Puli ugostiti Rijeku.

U 9. minuti je vodeći pogodak za Goricu protiv Hajduka na sebi svojstven način postigao je Kristijan Lovrić. Prošao je po lijevoj strani, na rubu kaznenog prostora krenuo prema sredini i desnom nogom pogodio suprotan gornji kut.

Momčad Hajduka u prvom poluvremenu nije imala nijedan udarac unutar okvira vrata. Prvi takav pokušaj gosti su imali u 50. minuti, kad je Makedonac Jani Atanasov iz slobodnog udarca gađao gornji lijevi kut domaćih vrata, ali je vratar Gorice Ivan Banić odlično obranio.

Hajduk je u 60. minuti postigao pogodak. Strijelac je bio ali je Ivan Dolček, ali je pogodak poništen zbog opravdano dosuđenog zaleđa u kojem se našao Marko Livaja koji je igrao na loptu prije Dolčekovog udarca.

U 68. minuti vratar Gorice Banić je još jednom bio siguran obranivši udaraca Darka Todorovića s 15 metara.

Do kraja utakmice Hajduk je imao još nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a promašivali su Livaja i Jakoliš.

U 82. minuti Gorica je došla do drugog pogotka koji je bio plod odlične akcije u kojoj je sudjelovala cijela napadačka linija domaće momčadi.

Akciju je započeo Matija Dvorneković dodavanjem prema Mataru, ovaj je petom proslijedio Nimelyju koji je paralelnim dodavanjem na rubu kaznenog prostora pronašao Lovrića, a najbolji strijelac Gorice je iz prve preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut vrata pokraj nemoćnog Lovre Kalinića.

Za konačnih 3-0 u 89. minuti strijelac je bio asistent kod drugog pogotka Liberijac Sylvanus Nimely. U solo akciji je iskoristio razrijeđenost Hajdukove obrane, prošao do kaznenog prostora i s 15 metara lijevom nogom pogodio desni kut vrata, a lopta je prošla ispod ruke Lovre Kalinića. Bio je to prvijenac liberijskog napadača u dresu Gorice.

U utorak su se u polufinale Hrvatskog kupa plasirali i nogometaši Istre 1961 koji su u Oriovcu svladali trećeligaša Oriolik s 3-0 (0-0). Za Istrane je dva pogotka postigao Japanac Taichi Hara (61, 86), dok je Mario Živatović autogolom u 89. minuti postavio konačnih 3-0.

Istra 1961 će u polufinalu ugostiti branitelja naslova Rijeku, a Dinamo će biti domaćin Gorici. Termini koji su na raspolaganju za odigravanje polufinalnih utakmica su 7., 14. i 28. travnja.


Gorica – Hajduk 3:0

Sastavi:

GORICA: 
Banić, Muhammed, Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić, Suk, Babec, Kalik, Špikić, Lovrić, Matar

Klupa: Išek, Moro, Hamad, Mudrinski, Dvorneković, Mitrović, Keita, Nimely, Pršir

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Simić, Vušković, Mujakić, Čolina, Fossati, Atanasov, Dolček, Livaja, Jairo

Klupa: Posavec, Dimitrov, Nejašmić, Jakoliš, Čuić, Jurić, Škaričić, Biuk, Teklić 

Tijek susreta:

90+3′ Završena je utakmica, Hajduk je na samom kraju tražio kazneni udarac nakon igranja rukom, no sudac je procijenio da je ruka bila uz tijelo. Gorica ide u povijesno polufinale Kupa! 

89′ GOOOOL za Goricu! Sylvanus Nimely odlično puca, Kalinić to ne može obraniti. Domaćini su osigurali polufinale Kupa. 

81′ GOOOOL za Goricu! Kada ne zabiješ prilku, primiš gol. Opet fantastični Lovrić, zabija s vrha šesnaestarca u donji lijevi kut, nakon asistencije Nimelyja. Domaćini su poduplali vodstvo, nadomak su prolaska u polufinale.

78′ Livaja se našao u izglednoj prilici, pucao je, ali ništa od izjednačenja, lopta odlazi pored gola. Trebao je ovo iskoristiti. 

76′ U ekipi Hajduka izlazi Stefan Simić, a ušao je Stanko Jurić.

71′ Matija Dvorenković ulazi umjesto Darija Špikića u ekipi Gorice.
.
66′ Ivan Dolček izlazi, u igri je Marin Jakoliš.


61′ Matthew Steenvoorden je ozlijeđen i zamijenio ga je Nasiru Moro. Hajduk je postigao gol, no već ranije je signalizirano da je Livaja bio u nedozvoljenoj poziciji. Radost je kratko trajala. 

56′ Joey Suk zamalo zabija za 2:0. Nakon kornera prihvatio je loptu neometan na desnoj strani, a Kalinić njegov pokušaj iz blizine preusmjerava u korner. 


50′ Bijeli su zamalo došli do 1:1, sjajno je pucao Jani Atanasov u Banićev lijevi gornji kut, a on sjajnom paradom i krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. 

48′ Hajduk je krenuo s namjerom da dođe do izjednačenja, ali za sada nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti. 

46′ Počelo je drugo poluvrijeme. 

45′ Završilo je prvo poluvrijeme. Domaćini vode.

39′ Gorica je imala priliku preko Matara, ali on je loše odreagirao.

29′ Zanimljiva je utakmica u Velikoj Gorici. Čolina je sada imao priliku izaći pred Banića, ali lopta mu je pobjegla. 

25′ Marko Livaja se našao u stopostotnoj šansi Ivan Banić brani njegov šut. I da je zabio ne bi ništa bilo jer je podignuta zastavica zbog zaleđa. 

23′ Darko Todorović je odlično ubacio s desna, Livaja je pucao glavom, ali lopta odlazi daleko od gola. 

21′ Stefan Simić dobiva žuti karton u ekipi Hajduka, ranije je požutio i Anthony Kalik. Puno nervoze u ovoj utakmici. 

9′ GOOOOL za Goricu! Kristijan Lovrić odlično je pucao u lijevu Kalinićevu stranu sa 17 metara i pogađa za vodstvo domaćina.

2′ Velika prilika za Goricu odmah na početku, Matar Dieye je bio pred Lovrom Kalinićem, pokušao je petom, no nema pogotka. 

1′ Utakmica je počela u 18 sati. 

Uoči utakmice:

Podsjetimo, Gorica i Hajduk igrali su i prije tri dana, a u toj je utakmici HNL-a završilo 1:1. To je ujedno jedini bod koji su bijeli osvojili protiv Goričana u zadnje četiri utakmice, imaju ukupno tri poraza.

– Vjerujem da nas čeka jedna sasvim drukčija utakmica, s nekim prednostima i nedostacima, kao i za naše protivnike. Želimo se što bolje pripremiti i znamo važnost tog susreta. Znamo koliko bi to moglo biti važno za nas i naše ciljeve u budućnosti, istaknuo je u najavi utakmice trener Splićana Paolo Tramezzani.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!