Predsjednik Hrvatskoga narodnog vijeća BiH Marijo Pejić preminuo je u Sarajevu u ponedjeljak 15.ožujka.

Kako se navodi u priopćenju Upravnog Odbora Hrvatskog narodnoga vijeća u Bosni i Hercegovini, obnašao je ovu funkciju časno, te je svojim djelovanjem doprinosio harmonizaciji odnosa među Hrvatima u Bosni i Hercegovini s jedne strane, te među svim bosanskohercegovačkim građanima s druge strane.

– Ostat će upamćen po svom bosanskohercegovačkom patriotizmu i opredijeljenosti. Često je govorio: Nije problem istovremeno biti Hrvat i Bosanac i Hercegovac (…), nama bosanskim i hercegovačkim Hrvatima ove pripadnosti nisu kontradiktorne (…),važno je voljeti svoj narod i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu – priopćeno je.

Marijo Pejić bio je četvrti po redu predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH, nevladine organizacije osnovane 1994., koja je faktički dala nemjerljiv doprinos u zaustavljanju rata Armije BiH i HVO u BiH, kao i u očuvanju međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine u njezinim  povijesnim granicama.

– Svjesni velikoga, teško nadoknadivog gubitka, izražavamo iskrenu sućut obitelji Pejić i članovima HNV-a – priopćeno je.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!