U sklopu ovogodišnjeg Premier Tennis Showa koji će se i ove godine održati u Osijeku 6. i 7. travnja osim hrvatskih igrača zaigrat će i neka međunarodna teniska imena među kojima je Švicarka Belinda Benčić, objavili su organizatori.


Švicarska tenisačica slovačkih korijena, uspješna i perspektivna Belinda Benčić je do sada osvojila dva juniorska Grand Slama, četiri WTA titule, bila je polufinalistica US Opena 2019., a danas je visoko rangirana kao 12. igračica svijeta.

Poseban naglasak na ovom teniskom događanju stavljen je na dvije velike humanitarne akcije.

U sklopu sportske ekshibicije humanitarnog karaktera Premier Tennis Show, održat će se donatorska večera, uz finale jedinstvene i rijetko viđene aukcije, za koju će vrlo posebne predmete donirati vrhunski svjetski i hrvatski sportaši.

Sva prikupljena sredstva od kupnje ulaznica, bit će usmjerena za izgradnju javnih teniskih igrališta u Osječko-baranjskoj županiji, kako bi svako dijete moglo zavoljeti i pokušati igrati tenis, a samim time, razvijati motoričke sposobnosti. Broj ulaznica za ovaj događaj je ograničen, a aukcija će se odvijati dva tjedna prije donatorske večere.

Druga akcija je #SkillsChallenge, a riječ je o jednostavnom i zabavnom izazovu za najmlađe, točnije za osnovnoškolce 5. i 6. razreda, koji će imati priliku pokazati svoje motoričke sposobnosti i ljubav prema sportu. Želja je potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom i općenito podići svijest o zdravijem načinu života.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!