Limuni su najčešće korišteni agrumi koji pružaju brojne zdravstvene prednosti. Osim što obiluje vitaminom C, također sadrži flavonoide koji jačaju apsorpciju hranjivih tvari.

Većina nas drži limune u posudi na kuhinjskom stolu ili u dnevnom boravku jer djeluju estetski. Međutim, to nije najbolji način čuvanja limuna.

Limun može propasti nakon pet dana na sobnoj temperaturi. Time gubi mnoge prehrambene vrijednosti, a vitamin C je osjetljiv na svjetlost i toplinu. No, postoji jednostavno rješenje za očuvanje svježine limuna.

Kako čuvati limun?

Kako bi produžili rok trajanja limunu, najbolje je čuvati ga u hladnjaku u hermetički zatvorenoj plastičnoj vrećici. Pohrana limuna u hladnjaku usporava njihov dišni proces, što znači da je usporen proces starenja. Potpuno ograničavanje respiratornog procesa limuna, imat će suprotan učinak i na kraju uzrokovati brže propadanje. Stoga ga nemojte zamrzavati.

Hladnjak je idealno mjesto da se limun ohladi i sakrije od svjetla. Ovaj savjet se može primijeniti na sve agrume, koje na ovaj način možete čuvati i do četiri tjedna bez ugrožavanja prehrambenih svojstava.

/HMS/

error: Content is protected !!