Nogometaši Istre 1961 plasirali su se u polufinale Hrvatskoga kupa nakon što su svladali u gostima trećeligaša Oriolik iz Oriovca s 3-0 (0-0).

Za Istrane je dva gola zabio Japanac Taichi Hara (61, 86), dok je Mario Živatović zabio autogol u 89. minuti.

U malenome mjestu Oriovac, na pola puta između Gradiške i Slavonskoga Broda, Puljani su po izuzetno teškim uvjetima za igru, kiši, razrovanom terenu i vjetru, došli do plasmana u polufinale Kupa.  

Trećeligaš Oriolik, kojem je ovo najveći uspjeh u 98 godina postojanja, dominirao je u prvom dijelu, a već u prvih devet minuta Batalo Marušić promašili su stopostotne prilike za pogodak.

Kazna je stigla u 61. minuti kada je Hara izbjegao zaleđe i pogodio za vodstvo Puljana. Pobjedu i prolazak potvrdio je opet Hara u 86. minuti, kada je prošao kroz obranu domaćina i po drugi puta svladao vratara Hercega. Konačnih 3-0 djelo je domaćeg igrača Živatovića, koji je u 89. minuti postigao autogol, nespretno skrenuvši loptu koju je ubacio igrač utakmice Hara.   

Ranije je Rijeka slavila kod Osijeka (2-1), a Dinamo kod kuće protiv Slaven Belupa (2-0). Kasnije u utorak igraju Gorica i Hajduk.

Istra 1961 će u polufinalu igrati s Rijekom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!