Danas ćemo doznati preostala dva sudionika polufinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Od 15 sati Oriolik će ugostiti Istru 1961, a u 18 sati u Velikoj Gorici drugi put u zadnja tri dana igraju Gorica i Hajduk. Njihov prvenstveni dvoboj odigran u subotu završio je rezultatom 1:1, a sada je na redu eliminacijski susret u kojemu je ulog velik – polufinale Kupa.

– Ovo je drugačija utakmica jer je eliminacijska, ali naš način pripreme se ne mijenja. Kup je specifičan i očekujemo taktičko nadmudrivanje, ali tražit ću od igrača da uživaju. Mi samo želimo odigrati dobru utakmicu, mislim da je na Hajduku malo veći pritisak. Što se nas tiče, nakon utakmice neće biti ni euforije, ali niti agonije ako ne uspijemo proći, rekao je u najavi dvoboja trener Gorice Siniša Oreščanin.

Plasman u polufinale Kupa za Goricu bi bio povijesni uspjeh.

– Nitko sretniji od mene ako se to dogodi, ali ne želim se time opterećivati niti opterećivati momčad. Moramo se fokusirati na zahtjeve i shvatiti ovu utakmicu kao mogućnost za još jednu nadogradnju, dodao je strateg Gorice.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani svjestan je važnosti ove utakmice.

– Vjerujem da nas čeka sasvim drugačija utakmica. Znamo važnost tog susreta i koliko bi to moglo biti važno za naše ciljeve u budućnosti, rekao je strateg Splićana.

Prije dvoboja Gorice i Hajduka sastaju se trećeligaš Oriolik i osmoplasirana momčad 1. HNL-a Istra 1961.

– Svjesni smo svoje kvalitete i da imamo ulogu favorita, no isto tako znamo što donose Kup utakmice. Sigurno će nas dočekati izrazito motiviran i ratnički nastrojen domaćin. Pripremili smo momčad na sva moguća iznenađenja, rekao je pomoćni trener Puljana Ivan Lajtman.

Ranije je određen ždrijeb polufinala u kojemu će Dinamo ugostiti pobjednika dvoboja Gorice i Hajduka, dok će branitelj naslova Rijeka u goste boljem iz susreta Oriolika i Istre 1961.

Dinamo je u četvrtfinalu bio bolji od Slaven Belupa s 2:0 na Maksimiru, dok je Rijeka polufinale izborila pobjedom od 2:1 protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!