Dok sve više europskih zemalja obustavlja cijepljenje AstraZenecom, pa i Koprivničko-križevačka županija u Hrvatskoj, to se neće dogoditi u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Cijepljenje u Županiji Zapadnohercegovačkom cjepivom AstraZenece nije obustavljeno s obzirom da se kod nas ne radi o seriji cjepiva koje je izazvalo problem u Europi. Inače bi i mi poduzeli slične mjere. Izravno od ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davora Pehara dobila sam jamstvo da ŽZH nije dobila tu seriju cjepiva, izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH dr. Andrea Jurić.

ŽZH je već potrošila 200 doza cjepiva AstraZeneca koje je Federaciji BiH donirala Srbija, a nuspojave nisu prijavljene.

Do sada nam nisu prijavljene nikakve nuspojave nakon cijepljenja. Mi ćemo nastaviti cijepiti zdravstvene djelatnike i štićenike u domovima za stare i nemoćne jer smo u ponedjeljak dobili drugu tranšu od 200 doza cjepiva. Višak doza donirat ćemo za cijepljenje djelatnika SKB-a Mostar, zaključila je u izjavi za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH dr. Jurić.

Podsjećamo, u nekoliko europskih zemalja u proteklim tjednima pojavili su se slučajevi pojave krvnih ugrušaka kod osoba koje su se cijepile AstraZenecom.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!