Stožer civilne zašite Koprivničko-križevačke županije donio je odluku o privremenoj odgodi cijepljenja opće populacije na punktu u Svetom Petru Orehovcu, koje je bilo planirano za srijedu, 17. ožujka.

Na punktu je bilo planirano cijepljenje protiv virusa SARS-CoV-2 cjepivom AstraZenece stanovnika općina Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik, a cijepljenje se privremeno odgađa do donošenja mišljenja Europske agencije za lijekove (EMA), koje se očekuje u četvrtak, 18. ožujka. Na području Koprivničko-križevačke županije dosad su cjepivima Pfizera, Moderne i AstraZenece cijepljene 6363 osobe prvom te 1961 drugom dozom, i pritom nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave.

– Cijepljenje je odgođeno samo iz jednog razloga. Naime, veći broj sugrađana ovih je dana iz straha odustao od cijepljenja AstraZenecom. Pričekat ćemo mišljenje Europske agencije za lijekove pa ćemo nastaviti cijepiti normalno po svim punktovima, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić

– Molimo građane za razumijevanje te ih pozivamo da se i dalje prijavljuju svojim liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje koje je najučinkovitiji način zaštite od bolesti COVID-19, poručuju iz županijskog Stožera te pozivaju građane da poštuju sve epidemiološke mjere i zdravstvene upute.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!