Od 21 sat u posljednjim susretima osmine finala nogometne Lige prvaka sastaju se Chelsea i Atletico Madrid te Bayern i Lazio.

U prijenosu na Drugom programu HTV-a i našem portalu pogledajte dvoboj iz Londona gdje Chelsea dočekuje madridski Atletico s prednošću od 1:0 iz prve utakmice. Emisija uoči utakmice počinje u 20.05.

Atletico je u prvom susretu ugostio ‘Blues’ u Bukureštu jer španjolske vlasti zbog straha od britanskog soja koronavirusa nisu htjele pustiti Chelsea u zemlju. Strijelac jedinog pogotka za vrijednu pobjedu Chelseaja uoči uzvrata bio je francuski napadač Olivier Giroud zabivši ‘škaricama’ u 68. minuti.

– S velikom sigurnošću mogu potvrditi da će nam večeras biti potrebna još jedna vrhunska nogometna predstava. Fokus i koncentracija morat će biti na najvišoj razini. No, mi smo naviknuli tako igrati i vjerujem da nam to neće biti problem. Gladni smo pobjeda, to ćemo pokazati i protiv Atletica. Moramo stvoriti naviku pobjeđivanja u utakmicama poput ovih, to stvara karakter momčadi, izjavio je trener Chelseaja Thomas Tuchel u najavi uzvrata.

– Vjerujem da svaki klub ima svoj identitet koji ga čini posebnim. Atletico Madrid kroz niz godina postao je simbol borbene momčadi koju je jako teško pobjediti. To je u njih ugradio Diego Simeone. Oni su vrlo disciplinirana, vrlo organizirana ekipa s izraženim radnim navikama. S druge strane, mnogi podcjenjuju njihove ofenzivne mogućnosti. Samo pogledajte imena koja igraju u napadu, to su nevjerojatni nogometni znalci koji mogu sami riješti svaki susret. To je zapravo jedna kompletna momčad protiv koje je vrlo teško igrati, dodao je strateg Chelseaja.

Strateg Atletica Diego Simeone ističe da je sve osim prolaska dalje neuspjeh.

– Igramo protiv momčadi koja je u vrlo dobroj formi. Otkako su promijenili trenera, nižu samo pozitivne rezultate. Posebno snažno osjećaju se kod kuće, ondje igraju osobito dobro. Vrlo su dinamična momčad i to smo mogli vidjeti u Premier ligi, jednoj od najjačih liga svijeta. No, uz sve navedene pluseve, naš cilj je uvijek isti – biti bolji, pobijediti. Želimo proći dalje, sve drugo je neuspjeh. Ovdje nema treće prilike. Što se odigra večeras odlučuje o daljnjem tijeku sezone. Moji igrači su toga svjesni. U prvenstvu nam ide dobro, želimo pokazati da možemo i među europskim ekipama biti najbolji, kaže Simeone.

– Što se tiče momčadi, svi su manje više na raspolaganju, svi me pitaju oko forme Joaa Felixa. Kao što sam uvijek govorio, on je iznimno važan igrač za nas. Imao je sjajan početak sezone gdje je pokazao sve svoje kvalitete. Mi te kvalitete trebamo, no on je mlad i na njega ne treba stvarati nepotreban pritisak, rekao je strateg Madriđana.

CHELSEA – ATLETICO 21.00

Mogući sastavi:

CHELSEA: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Kanté, Kovačić, Alonso; Hudson-Odoi, Giroud, Werner

ATLETICO: Oblak; Trippier, Savić, Felipe, Hermoso, Carrasco; Llorente, Koke, Lemar; Correa, Suárez

Bayern bez pritiska protiv Lazija

U drugom večerašnjem susretu Bayern u Münchenu dočekuje Lazio nakon uvjerljive pobjede od 4:1 u prvom dvoboju u Rimu.

“Ostajemo kod kuće”, “Nemoguća misija” – neki su od naslova u talijanskim medijima. Ne vjeruju da je moguće čudo koje bi rimsku momčad odvelo u četvrtfinale nakon teškog poraza u prvom susretu.

– Želimo pobijediti i u ovoj utakmici. U dobrom smo nizu i tako želimo nastaviti. Pogotovo jer igramo kod kuće, želimo pobjedom dalje graditi samopouzdanje, rekao je trener Bavaraca Hansi Flick, koji još nije siguran hoće li u  momčadi biti vratar Manuel Neuer i Kingsley Coman. Neuer ima laganu virozu, a Coman probleme s mišićima.

Bez obzira na ishod dvoboja, trener Lazija Simone Inzaghi kaže da su ostvarili cilj.

– Želimo češće igrati u Ligi prvaka, ovo nam je prvi nastup u osmini finala u 20 godina i nadam se da će se dogoditi opet. Moramo uživati, naša misija u Ligi prvaka je bila uspješna, cilj je bio proći u nokaut-fazu, rekao je Inzaghi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!