Organizatori završnice Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Lenzerheideu zbog lošeg vremena i novonapadalog snijega otkazali su utrke spusta u obje konkurencije koje su se trebale održati u srijedu.

Otkazivanjem posljednjeg spusta u sezoni Male kristalne globuse u ovoj disciplini osvojili su Švicarac Beat Feuz i Talijanka Sofia Goggia.

Za 34-godišnjeg Feuza ovo je četvrti uzastopni Mali kristalni globus u spustu do kojega je došao sa 486 bodova, 68 više od drugog Austrijanca Matthiasa Mayera, jedinog koji ga je mogao preskočiti u Lenzeheideu.

S druge strane, 28-godišnja Goggia je osvojila svoj drugi spustaški globus, do prvoga je stigla 2018. Ove sezone osvojila je 480 bodova, 70 više od druge Švicarke Corinne Suter, koja je lani bila najbolja spustašica sezone, odnosno 97 više od treće Švicarke Lare Gut-Behrami, koja je također imala teoretske izglede preskočiti Goggiju u srijedu.

Otkazivanje spusta u srijedu odlična je vijest i za trenutačno vodeće u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Francuza Alexisa Pinturaulta u muškoj i Slovakinju Petru Vlhovu u ženskoj konkurenciji. I Pinturault i Vlhova su specijalisti za tehničke discipline, dok su njihovi najbliži pratitelji, Švicarac Marco Odermatt i njegova sunarodnjakinja Gut-Behrami, specijalisti za brze disipline.

Pinturault tako tri utrke prije kraja sezone ima 31 bod prednosti u odnosu na drugog Odermatta, dok je prednost Vlhove u odnosu na Gut-Behrami 96 bodova.

U četvrtak bi se u Lenzerheideu trebala voziti oba superveleslaloma, u petak je na programu ekipna utrka, u subotu će skijaši voziti veleslalom, a skijašice slalom, dok će u nedjelju skijaši voziti slalom, a skijašice veleslalom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!