Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg zajedno s Rašidom Hadžovićem, ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ primio je Lanu Pudar, predstavnicu Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Lana je iskoristila susret kako bi Hercega i Hadžovića upoznala s tijekom priprema za Olimpijske igre.

„Jako sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Planovi za dalje su mi nastaviti raditi i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi“, kazala je Lana.

Čestitavši Lani na ostvarenom rezultatu, Herceg kazao je kako ga, kao dugogodišnjeg športskog djelatnika, raduju uspjesi hercegovačkih športaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

„Uspješni športaši zaslužuju našu potporu i uvijek rado podupiremo njihove napore kako bi im se, barem dijelom, olakšao težak športski put. I ovog puta, a na prijedlog resornog Ministarstva, Vlada će, sukladno financijskim mogućnostima, nagraditi Lanin izvanredni športski uspjeh i poduprijeti njezin odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Također, raduje me što sam u prigodi Lani osobno poželjeti uspjeh na Olimpijskim igrama. Uvjeren sam u to kako će nas i ovog puta obradovati sjajnim rezultatom“, kazao je Herceg.

„Izuzetna mi je čast što smo ugostili našu Lanu, buduću sudionicu Olimpijskih igara u Tokiju koja na najbolji način predstavlja i Grad i našu domovinu. Lana je pokazala da se ne samo talentom, nego i konstantnim radom, odricanjem i zalaganjem mogu ostvariti svjetski rezultati. Naš cilj je da podupiremo ovakve rezultate jer su oni na ponos ne samo Lanine obitelji, prijatelja i Plivačkog kluba Orka, nego i cijele Bosne i Hercegovine. Naravno, posebno mi je drago čuti da je Lana ne samo uspješna športašica nego i odlična učenica. Očekujem da ovakvih povoda za naše susrete bude što više u budućnosti“, kazao je ministar Hadžović.

Inače, XXXII. Olimpijske igre su u glavnom gradu Japana trebali biti održane prošle godine, ali su zbog pandemije koronavirusa odložene i bit će održane od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine, a petnaestogodišnja Lana Pudar će biti jedna od najmlađih sudionica.

/HMS/

error: Content is protected !!