Nakon što su objavljene informacije o navodno sumnjivom načinu isplate plaća ministru MUP-a HNŽ-a Slađanu Bevandi i anonmnoj prijavi nadležnim tužiteljstvima spomenutog ministra, oko cijele situacije se oglasio MUP HNŽ-a.

-Navodi da sam sebi nezakonito isplaćivao plaću su od grupe „nezadovoljnih policijskih službenika” bili upućeni Revizorskom timu Ureda za reviziju FBiH prigodom vršenja revizije proračunskih korisnika, a koji u svom izvješću nisu konstatirali bilo kakve nezakonitosti. Nezadovoljni takvim nalazom, ista „grupa” je podnijela i kaznenu prijavu protiv mene, valjda misleći da će tom viješću kreirati moj javni medijski linč i pojačati pritisak na Tužiteljstvo i cjelokupnujavnost. Ukoliko ta kamena prijava i postoji, jedva čekam da dam svoj iskaz i u potpunosti pobijem sve konstrukcije iz iste – poručio je ministar Bevanda. Ali tu nije stao.

– Navodi o „nagomilanim problemima u MUP-u”, „nedostatku preko 300 policijskih službenika”, „nemogućnosti napredovanja”, „neisplaćenim tužbama” i dr. su smišljeno i zlonamjerno upućeni na moju adresu. Javnost je manje-više upoznata sa unutarnjim organizacijskim problemima u Ministarstvu, a koji su u potpunosti izvan  sfere našeg utjecaja. Da bi se ovi problemi riješili potrebno je imenovati ravnatelja (komesara) policije (Neovisni odbor i Vlada HNŽ); Policijski odbor (Vlada HNŽ); Neovisni odbor za odabir i reviziju (Skupština HNŽ); Javno-žalbeni biro (Skupština HNŽ i MUP), uspostaviti ostała radna tijela unutar MUP-a, te sinergijskim djelovanjem svih aktera konačno deblokirati ove procese u MUP-u, što sam istakao i u svome obraćanju prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora u ponedjeljak 15.3.2021. godine. Nadležna tijela čija je zadaća riješiti ovu problematiku (Skupština i Vlada HNŽ) su više puła upoznati od strane Ministarstva o nužnosti istog (akti u arhivu Ministarstva), a u svim aktivnostima imali smo punu potporu i suglasje Sindikata policije MUP-a HNŽ. Ove činjenice zasigurno imaju i „nezadovoljni policijski službenici”, ali bitno je bilo oblatiti i za sve lažno okriviti ministra Bevandu – navodi se u u dopisu kojeg je objavio MUP HNŽ.
 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!