Konferencija “Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini” održava se danas u Neumu u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH i Rektorskog zbora Republike Hrvatske. Nakon prvog panela, učesnici su se obratili medijima a jedan od njih je i lider HDZ BiH Dragan Čović.

“Meni je zadovoljstvo da sam danas mogao biti nazočan kao uvodničar i pozdraviti sve one koji su dali doprinos za ovu konferenciju, posebno u covid ambijentu. Hvala svima koji su nam pružili ruku da danas kroz ekspertizu možemo govoriti o tome šta su izazovi za BiH“, kazao je Čović.

Pojasnio je da se konferencija održava u tri panela.

“Tri panela, prvi panel o europskoj BiH, drugi o federalizmu i Aneksu 4 Dejtona i treći panel o tome kako izbjeći iskustva iz povijesti. Mi smo prošli pet različitih uređenja u proteklim godinama”.

Čović je još zahvalio govornicima i kazao da se mora naći organizacijski model za BiH.

“Siguran sam da kroz naš euroatlantski put moramo slijediti Hrvatsku kao lokomotivu kako bi se kretali brže i ostvarili taj cilj. S te strane hvala. Siguran sam da ovo što ćete čuti u preostala dva panela; Mi moramo naći organizacijski model za BiH, gdje će se istaći ključna obilježja i na kraju napraviti racionalnu i upravljivu državu koju danas evidentno nemamo“.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!