Tužiteljstvo BiH užurbano radi na istrazi protiv Jasmina Mulahusića, jednog od najpoznatijih SDA botova na društvenim mrežama, koji otvoreno vrijeđa i napada političke oponente režima Bakira Izetbegovića i bliskog suradnika Osmana Mehmedagića Osmice, ravnatelja OSA-e.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s koji živi u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, ali i novinara, piše Avaz.ba.

Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA.

Otvoreno staje na stranu ravnatelja OSA-e Osmana Mehmedagića, a kako doznaje spomenuti portal, otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima, među kojima se skoro svakodnevno nalazi ime i Senada Hadžifejzovića, ali i brojnih drugih novinara.

Pod istragom Tužiteljstva je zbog kaznenog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. Osim Mulahusića, Tužiteljstvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama, a povezane su s njim, javno vrijeđaju i napadaju novinare.

Kako je nedavno objavljen, već je iskaze dalo na desetine svjedoka. Mahom novinara i vlasnika medijskih kuća i urednika. Među njima je što je prekjučer potvrdio i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, ali i kako se doznaje i lider NIP-a Elmedin Konaković.

On je prije nekoliko dana saslušan u Tužiteljstvu BiH. Iskaz je dala i analitičarka Nejra Latić Hulusić. Danas je pak u Tužiteljstvu bila Ivana Marić, koja je već mjesecima na udaru SDA botova, pogotovo Mulahusića. Iskaz je dao i liječnik Dragan Stevanović.

Osim saslušanja svjedoka, Avaz doznaje da će Tužiteljstvo  tražiti putem međunarodno pravne pomoći od Luksemburga da se Mulahusiću obavi pretres stana i opreme koju koristi. Tu će se otkriti tko su nalogodavci naručenih napada na novinare i političare koji, kako piše navedeni portal, nisu po mjeri SDA i vrh ove stranke.

/HMS/

error: Content is protected !!