Krizni stožer Sarajevske županije danas je donio nekoliko prijedloga naredbi zbog teškog epidemiološkog stanja. Većina njih se odnosi na javni i privatni zdravstveni sustav, a trebale bi sutra biti usvojene na Vladi.

Krizni stožer predlaže sljedećih pet naredbi:

Naređuje se obustava korištenja početih i planiranih godišnjih odmora u ovoj godini, kao i korištenja preostalog dijela godišnjih odmora iz prošle godine svim zaposlenima u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru;

Naređuje se hitan povratak s početih godišnjih odmora iz ove godine, kao i godišnjih odmora iz prošle godine svim zaposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru;

Naređuje se privremeni radni angažman svim zaposlenim u javnom i privatnom zdravstvenom sektoru u javnim zdravstvenim ustanovama u SŽ koje se bave liječenjem osoba oboljelih od koronavirusa, a koji privremeni radni angažman bude iskazan županijskom Ministarstvu zdravstva po potrebi javnih zdravstvenih ustanova koje se bave liječenjem oboljelih od koronavirusa, prenosi Klix.  

Nadzor nad provođenjem ovih zaključaka provodi Županijska uprava za inspekcijske poslove i ovi zaključci stupaju na snagu danom donošenja, a primjenjuju se kontinuirano do objave o ukidanju zaključaka Vlade SŽ. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!