Zasitni složenac od povrća i njoka je ponekad prava poslastica, pogotovo nakon zime obilježene teškim mesnim obrocima. Slanina, sir i muškatni oraščić će dati završni dodir.

Povrtni složenac s njokima i finim začinima može biti i vaše novo omiljeno jelo. Sir će mu dati dodatne arome, a njoki potrebnu sitost.

Sastojci:
veća brokula
manja cvjetača
70 g maslaca
100 g slanine
50 g brašna
mlijeko
2 dkg parmezana
sol
papar
muškatni oraščić
400 g njoka od krumpirova tijesta 

Priprema:

Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu.
Nakon par minuta, blanširanu brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje.
Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!