Sve je počelo izbijanjem zaraze u vrtiću koji skrbi o 60-ak djece, a koji je u međuvremenu hitno zatvoren.

Sedmodnevnu incidenciju zaraze SARS-CoV-2 u mjestu Schrozberg u Baden-Württembergu DPA opisuje kao “astronomsku”. U kratkom vremenu ona je u tom mjestu skočila na 1065,5 slučajeva na 100.000 stanovnika, što je Schrozberg i njegovih 5800 građana dovelo u rang jednog od najgorih žarišta covida-19 u Njemačkoj.

DPA prenosi da se zaraza počela širiti početkom prošlog tjedna tako što su jedna za drugom počele obolijevati odgojiteljice, nakon čega su se slučajevi zaraze stali bilježiti i izvan vrtića.

Njemački mediji prenose da se vrtići kao žarišta navode i u Schleswig-Holsteinu i u Hamburgu. Samo tijekom ožujka u Schleswig-Holsteinu zabilježeno je, navodi se, 10 žarišta u vrtićima s ukupno 70 oboljelih.

U vijestima se navodi i slučaj Crailsheima, također u Baden-Württembergu, gradiću od 34.500 stanovnika, gdje je sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika u srijedu navečer dosegnula razinu od 521,2. Za Crailsheim se navodi da su veliki utjecaj na ovakvo širenje zaraze imali tamošnji dječji vrtići i ustanova za smještaj izbjeglica.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!