Postupajući po akciji kodnog imena „PRAH“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Naime, dana 18.03.2021. godine oko 20 sati, u Ulici Herceguša u Ljubuškom, policijski službenici PU Ljubuški zaustavili su i legitimirali osobu G. B. (40) iz Ljubuškog, koja se pješice kretala.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance G. B (40) potvrdno je odgovorio rekavši da posjeduje određenu količinu opojne droge „speed“.

G. B (40) je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje je od njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeto 7 PVC smotuljaka u kojima se nalazi bijela praškasta tvar te je nad istim izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je izvješten dežurni županijski tužitelj.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće protiv G. B. (40), navodi se u priopćenju MUP-a ZHŽ-a.

error: Content is protected !!