Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od minulog EHF tjedna radi pod vodstvom novog stručnog stožera na čelu sa izbornikom Ivicom Obrvanom.

Među njegovim pomoćnicima je od ranije samo kondicijski trener Muris Đug, dok su novi treneri Mario Kelentrić (Sloga Doboj) te Toni Čolina (Izviđač Ljubuški). Debitirali su pobjedom protiv Austrije od 27:21.

Predložili su me iz UO-a RSBiH jer sam izbornik kadetske reprezentacije. Stvarno je sve bilo korektno, a imali smo i uspješan debi s kojim nam je pao “kamen sa srca”, priča Toni Čolina, inače nositelj trenerske EHF Master licence te profesor sporta i magistar kineziologije.

Ističe da je odnos i komunikacija u stručnom stožeru bila vrlo korektna.

Obrvan je bio fer u vezi svega. Radimo timski, ali on daje smjernice. Prilika da sudjelujem i budem na dispoziciji je najbitnija stavka za mene. Zadovoljan sam i počašćen što imam priliku surađivati s njim. Kompletna ekipa mi je dosta poznata jer je tu puno Ljubušaka i igrača koji su neko vrijeme proveli u Ljubuškom, kaže Čolina.

On će zajedno s Kelentrićem biti Obrvanov “insajder” za domaće prvenstvo.

Dobro poznajem prilike tako da ću tu pomoći izborniku da analizira bh. prvenstvo i igrače koje će birati za reprezentaciju, pojašnjava trener ljubuških Skauta.

Osvrnuo se na uspjeh reprezentacije u meču sa Austrijom.

Napravili smo 6 razlike uz doprinos svih igrača, što je bitno jer želimo probati raditi na timskom duhu, ali i da budemo tehničko – taktički spremni. Zadovoljni smo svi i jedva čekamo sljedeće utakmice, poručio je Čolina.

Zanimljivo je koliko je drukčije izgledala reprezentacija u odnosu na nastupe u siječnju. Što su to promijenili Obrvan i njegovi asistenti?

Mislim da su neki igrači dobili veće povjerenje, a uloge su podijeljene kako treba. Te uloge su igrači prihvatili. Ne znam kako je prošli izbornik radio, ali mislim da su uloge direktnije podijeljene, a to je uvertira u međusobno povjerenje koje su igrači pokazali na terenu. Osim toga, promjena je promjena, ona često donese neke pozitivne stvari, zaključio je Toni Čolina.

Jedna luda noć Burića sve mijenja

Reprezentacija u posljednje dvije utakmice ima najteži posao, Njemačku u Bugojnu i Austriju u Grazu.

– Dočekat ćemo ih na temelju ovog vala pozitive, a nadam se i zdravi i kompletni. Sve je moguće. Ja vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu s Njemačkom. Ali kolike su nam šanse? Jedna luda noć Benjamina Burića, uz obranu kakvu imamo, može sve promijeniti. Vjerujem da će to biti dobra utakmica, a u Grazu ćemo probati iznenaditi domaćina.

Borac i Izviđač i dalje u korak

U srijedu je odigrano 19. kolo Premijer lige u kojem je vodeći dvojac imao teška gostovanja. Borac i Izviđač su uspjeli upisati pobjede sa po jednim golom razlike, Banjalučani u Visokom kod Bosne, a Ljubušaci u Vogošći. Nešto sigurniji je bio njihov prvi pratitelj dobojska Sloga koja je slavila u Bugojnu protiv Iskre. Još jedan je to nagovještaj da nas očekuje vrlo zanimljiva završnica bh. rukometnog prvenstva.

Ersan Bijedić /www.dnevni-list.ba

error: Content is protected !!