Održan je ždrijeb četvrtfinala Europa lige u Nyonu. Dinamo Zagreb je izvukao španjolski Villarreal u četvrtfinalu, a ako prođe dalje, čega ga u polufinalu bolji iz ogleda Arsenal-Slavija. U ždrijebu nije bilo nositelja pa je neizvjesnost bila još i veća. 

Gael Clichy, bivši igrač Arsenala pomagao je oko izvlačenja parova četvrtfinala. Dinamo je za protivnika dobio predstavnika Primere, Villarreal. Dinamo se već susreo s Villarrealom u sezoni 2010/2011. u Europskoj ligi u skupini D. Modri su na Maksimiru slavili s 2:0, golovima Ante Rukavine i Sammira, na klupi je sjedio Vahid Halilhodžić, dok je u Španjolskoj domaćin slavio uvjerljivo s 3:0. Strijelci su bili Giuseppe Rossi (25, 80) i Marco Ruben (62).

Villarreal je momčad koja je vrijedna na tržištu 246, 7 milijuna eura. U Primeri se trenutno nalazi na sedmom mjestu s 40 bodova, 23 boda manje od vodećeg Atletica. Vodi je prekaljeni 49-godišnji trener Unai Emery, koji ima iskustva u kup natjecanjima, pogotovo Europskoj ligi gdje je sa Sevillom triput osvajao trofej u sezonama 2013/14., 2014/15., 2015/2016. Najvrijedni na tržištu u momčadi su branič Pau Torres s 50 milijuna eura i Gerard Moreno koji vrijedi 30 milijuna eura. Upravo je Gerard Moreno najbolji strijalc momčadi s 15 postignutih golova.

Villarreal je grupnu fazu završio kao prvi sa 16 bodova u Skupini I. Upisao je pet pobjeda iz šest susreta u skupini s Maccabi Tel-Avivom, Sivassporom i Qarabagom. U nokaut fazi izbacio je Red Bull Salzburg s ukupnih 4:1 i jučer Dinamo Kijev s ukupnih 4:0.

Parovi četvrtfinala:

Granada-Manchester United

Arsenal-Slavija Prag

Ajax-Roma

Dinamo Zagreb-Villarreal

Parovi polufinala:

Granada/Manchester United-Ajax/Roma

Dinamo Zagreb/Villarreal-Arsenal/Slavija

Prve utakmice četvrtfinala su 8. travnja, a uzvrati 15. travnja, dok se polufinale igra 29. travnja i 6. svibnja.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku. Pobjednik prvog para polufinala će biti domaćin finala u Gdanjsku.

Plasman u četvrtfinale izborili su engleski klubovi Arsenal i Manchester United, Roma, Granada, Villarreal, Slavia Prag i Ajax. Slavija je iznenađujuće izbacila favorizirani Rangers, Arsenal je prošao Olympiacos uz opuštanje u uzvratnoj utakmici u kojoj su izgubili na Emiratesu. Granada je prošla u četvrtfinale preko norveškog Moldea, s ukupnih 3:2. Roma je bila uvjerljiva protiv Šahtara u obje utakmice. United je pomalo iznenađujuće slavio u Milanu s 1:0 i plasirao se u četvrtfinale nakon što je u prvoj utakmici bilo 1:1. S dvije pobjede u četvrtfinalu našla se i momčad Villarreala koja je u obje utakmice porazila kijevski Dynamo s 2-0. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!