Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sazvao je konferenciju za novinare u Hrvatskom nogometnom savezu i na njoj se nije pojavio nego poslao isprike. Ispred novinara je stao Marijan Kustić koji je odgovarao na pitanja novinara o stanju u hrvatskom nogometu.

Na početku je govorio o sastanku kod predsjednika Vlade gdje je bio i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin te rekao da se razgovaralo o infrastrukturi koja u Hrvatskoj nije najbolja.

Šuker je nekoliko mjeseci bio izvan Hrvatske, a kada se vratio dočekale su ga brojne promjene od promjena u sudačkoj organizaciji do promjena u HNS-u jer su Damir Vrbanović i Zoran Mamić razriješeni s funkcija u nogometnom savezu nakon izricanja pravomoćnih presuda za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću Vrhovni sud je potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci.HNS je Zorana Mamića razriješio iz Komisije za natjecanje, a Damir Vrbanović razriješen je s pozicije direktora Saveza.

Postupili smo po zakonu i uvijek će HNS poštivati zakone Republike Hrvatske i napraviti ono što je potrebno.

Najavio je reprezentativno okupljanje od ponedjeljka, a kreće se s utamicom protiv Slovenije, a potom Cipar i Malta.

Ugled hrvatskog nogometa

Na pitanje je li presudama narušen ugled nogometnog saveza Kustić je rekao je da nije.

– Ne bih rekao da nije narušen ugled nogometa. To je nešto što se dogodilo u Dinamu i nije vezano uz ostale klubove. Ne bi trebali gledati na to globalno prema svima. Mi smo napravili što smo trebali nakon presude. Žao mi je da je to tako, ali svatko odgovara za svoje. Svi ljudi su zamijenjivi, rekao je Kustić.

O sucima

Što se tiče sudačke organizacije rekao mu je da mu nije bitno nego kako se sudi i da se dobro sudi te da se nakon utakmice priča o nogometu.

O Dinamovu uspjehuKomentirao je i uspjeh Dinama. 

– Bili smo predsjednik i ja na utakmici, što je dobro i treba davati podršku kad god se može. Uspjeh Dinama nije slučajan nego je rezultat dobrog rada. Pobjeda Dinama je dobra i za hrvatski nogomet. Uspjeh Dinama je ogroman i važan je za sve klubove u HNL-u koji će profitirati od Uefine nagrade, rekao je.

Na kraju je rekao kako se Šuker već jučer nije osjećao dobro i kako nisu htjeli otkazati konferenciju. Dodao je da će biti na raspolaganju novinarima kad bude bolje. 

– HNS-ova obitelj je jedinstvena, uvijek smo jedinstveni. Šuker će biti dostupan, imat ćete ga na dispoziciji, rekao je Kustić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!