Dinamo je saznao  da će u četvrtfinalu Europa lige igrati protiv španjolskog Villarreala. U slučaju prolaza nakon dvije utakmice igrat će polufinalni meč protiv boljeg iz ogleda drugog četvrtfinala Arsenal-Slavija. Prvi susreti četvrtfinalne faze natjecanja igraju se 8. travnja, a uzvratni 15. travnja.

Nakon ždrijeba protivnika su prokomentirali trener Dinama Damir Krznar i junak utakmice protiv Tottenhama Mislav Oršić.

Krznar: Realne šanse za prolaz dalje

– 
‘Nije bilo boljih ili lošijih. Naša šansa je realna, možemo proći tu stepenicu. Lijepo je bilo vidjeti da nakon zbilja puno vremena možemo vidjeti da se Dinamo provlači kroz četvrtfinale, ali isto tako polufinale i finale. Trebamo sanjati taj san da se možda vidimo u Gdanjsku, rekao je Krznar.

– Lijepo je, živimo lijepe dane i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Pohvala ide i HNL-u koji nam je omogućio sve ovo i za to nas pripremio.”

Upitan za pripremu utakmice Krznar je naglasio  da će se biti lako pripremiti.

– Naći mogućnosti za neki trik i naše sposobnosti, to će biti teže. Dinamo je pokazao da je ozbiljan još u grupi i dat ćemo sve od sebe da pokažemo da ova stepenica nije kraj. ‘Ovaj stožer ne mora puno utjecati na svlačionicu. Iznjedrili smo četiri, pet igrača koji su treneri unutar same momčadi, rekao je Krznar.

Nakon njega govorio je i Oršić, jučerašnji junak utakmice.

Oršić: S Villarrealom možemo ravnopravno, nadamo se prolazu

– Trebamo ostati ponizni i skromni i ići iz utakmice u utakmicu. Sve se može brzo preokrenuti i forma može pasti, odgovorio je Oršić na pitanje koliko je Villarreal dobar ždrijeb.

Dodao je kako je to momčad s kojom Dinamo može igrati gotovo ravnopravno, no da će sigurno to biti teška utakmica. 

– Sve momčadi su teške, možda samo Manchester odskače od drugih. Nadamo se da ćemo proći dalje. Španjolci su poznati po tome da više vole posjed i kombinatorni nogomet više nego snagu. Sigurno ćemo se dobro pripremiti za njih, stisnuti sredinu i probati ih kontrirati, rekao je Oršić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!