Britanski televizijski voditelj Piers Morgan, koji je napustio mrežu ITV nakon što se odbio ispričati za primjedbe koje je izrekao o Meghan Markle vezano uz intervju što su ga ona i princ Harry dali Oprah Winfrey, napao je i njezinu novu prijateljicu, Gayle King, američku voditeljicu na mreži CBS.

Poručio joj je da bi trebala prestati biti glasnogovornica Meghan i Harryja i početi se ponašati kao novinarka, te im postaviti pitanja o lažima koje su izrekli tijekom intervjua s Gayleinom najboljom prijateljicom Oprah.

U objavi na Twitteru 55-godišnji Morgan je dodao da bi Amerika trebala čuti pravu istinu.

U emisiji “Good Mornig Britain” nakon emitiranja intervjua, Morgan je kazao kako Meghan ne vjeruje ni riječi, da joj ne bi povjerovao ni da čita vremensku prognozu, te je žestoko napao nju i Harryja zbog optužbi izrečenih na račun kraljevske obitelji, među kojima je najozbiljnija bila ona o rasizmu.

Zbog svega što je rekao, regulatorna agencija Ofcom dobila je više od 50.000 pritužbi na njegov račun, što je rekord, ali je u međuvremenu više od 250.000 ljudi potpisalo peticije da se Morgana vrati na mjesto voditelja jutarnjeg programa ITV-ja.

Taj program je izgubio oko trećine gledatelja nakon što je Morgan napustio ITV, a dan prije toga su nakon dugo vremena imali bolju gledanost od konkurentskog BBC-jevog jutarnjeg programa.

DIO U KOKOŠINJCU SNIMLJEN KASNIJE

Gayle King, koja je voditeljica jutarnjeg programa na CBS-u, mreži za koju je Oprah napravila intervju s Meghan i Harryjem, u televizijskom programu SiriusXM je ustvrdila kako bi, da je, nedaj Bože, umro princ Philip, koji je mjesec dana proveo u bolnici zbog kardioloških problema, prikazivanje intervjua bilo odgođeno.

Kazala je kako je intervju bio napravljen prije nego što je suprug kraljice Elizabete II. hospitaliziran, što nije točno, jer je barem dio, onaj u kokošinjcu kojeg Harry i Meghan imaju na svom 14,6 milijuna dolara vrijednom imanju u Kaliforniji, snimljen kasnije.

U tom je dijelu, naime, Meghan rekla da je princ Philip u bolnici i da je osobno zvala kraljicu kako bi se raspitala za njegovo zdravstveno stanje.

Gayle King je američkoj javnosti obznanila i da je Harry tjedan dana nakon prikazivanja intervjua razgovarao s ocem, princom Charlesom, i bratom, princom Williamom, ali da razgovori nisu bili produktivni.

U NJENOM VRTU

Izazvalo je to novo negodovanje poklonika kraljevske obitelji, jer su joj očigledno Meghan i Harry rekli za te razgovore koji su trebali biti povjerljivi.

Uostalom, kad su prošle godine napuštali kraljevsku obitelj, Meghan i Harry su rekli da žele veću privatnost, a sada koriste Gayle King kako bi prvenstveno američkoj javnosti, čije simpatije žele pridobiti, podastrli informacije u svjetlu koje njima odgovara.

Poznavatelji prilika u kraljevskoj obitelji sada tvrde kako je princ William zabrinut oko bilo kakvih novih razgovora s mlađim bratom ako će detalji ponovno biti izneseni na američkoj televiziji.

Inače, veći dio intervjua što ga je Oprah napravila s Meghan i Harryjem, snimljen je u vrtu kuće Gayle King. 

PIŠE MARIJA ČOVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!