Hrvatski hrvački reprezentativac (do 77 kg) grčko-rimskim načinom Božo Starčević plasirao se u finale kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama te time i izborio nastup u Tokiju.

Trenutačno najbolji hrvatski hrvač i nesuđeni osvajač olimpijskog odličja na Igrama u Rio de Janeiru 2016., u Budimpešti će se za zlato boriti protiv Rusa Aleksandra Čehirkina koji je u kontroverznom polufinalu na bodove (7-6) pobijedio Bugarina Aika Mnatsakaniana.

Starčević je u polufinalu na bodove (3-1) pobijedio češkog reprezentativca Oldricha Vargu. U prvom je nastupu tehničkom nadmoći (8-0) bio bolji od Poljaka Mateusza Lukasza Wolnyja, a tešku borbu vodio je u četvrtfinalu protiv Azerbajdžanca Sanana Sulejmanova. Završilo je 1-1, ali je Starčević prošao dalje jer je zadnji osvojio bod.

Od ostalih hrvatskih predstavnika, za odličje će se boriti Ivan Lizatović do 60 kg i Danijel Janečić do 67 kg. Lizatovića je u repesaž povukao Nijemac Etienne Kinsinger koji ga je svladao u četvrtfinalu (8-2). Janečić je u četvrtfinalu izgubio od Gruzijca Ramaza Zoidzea (8-0) koji se lakoćom plasirao u finale pa je hrvatski reprezentativac završio u repesažu i dobio priliku osvojiti brončano odličje.

No, ni Lizatović ni Janečić nisu izborili nastup u Tokiju.

Priliku za repesaž ima i Marko Koščević u kategoriji do 130 kg koji je u četvrtfinalu poražen na bodove (3-1) od Litavca Mantasa Knystautasa.

Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg izgubio je prvi meč, a na bodove (6-2) ga je pobijedio Armenac Artur Šahinjan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!