Odbojkašice SOK Mostar večeras su pobjedom nad ekipom ŽOK Jahorina ostvarile veliki uspjeh i ‘dvokorakom’ se plasirale u polufinale doigravanja za prvakinje BiH. Mostarke su do pobjede došle nakon velike drame rezultatom 3:2 u setovima, no krenimo redom. 

Pobjeda nije izborena lagano no i očekivalo se da će djevojke s Pala skupo prodati kožu. Oba tima nervozno su otvorila susret, ‘Sokice’ su povele 8:5, no gušće brzo preokreću rezultat i neizvjesnost gledamo do rezultata 14:14, kada Mostarke prave seriju i dolaze, čini se nadomak osvajanja prvog seta. No Jahorina dolazi na 20:19 i stvari se opet kompliciraju. Set je ušao u neizvjesnu završnicu, no pribranije su domaće odbojkašice koje prvi set rješavaju u svoju korist rezultatom 25:23.

Drugi set kudikamo bolje otvaraju gostujuće igračice koje brzo dolaze do prednosti 9:5.  Na prvom tehničkom time outu prednost Jahorine je još veća i ona iznosi 12:6. Nakon toga više nije bilo povratka u taj dio igre kroz koji su gostujuće igračice prohujale ubjedljivo i riješile ga u svoju korist rezultatom 25:14, te su se stvari u ovom susretu opet vratile na početak. 

Ohrabrene sjajnom izvedbom u prethodnom setu gošće nastavljaju igrati dobro i pri rezultatu 7:7 prave seriju od 3:0 koja domaćeg trenera tjera na time out. No nakon minute odmora Sokice rade svoju seriju i dolaze u prednost od 12:10 na prvom tehničkom time outu. Nastavile su Mostarke igrati u ritmu koji su uhvatile nakon te minute odmora i brzo dolaze do 18:13 koji su nagovijestili osvajanje 3. seta. Na kraju je tako i bilo, ‘Sokice’ su istom mjerom Jahorini uzvratili za drugi set i ovaj dio igre dobile s 25:14.

No, odbojkašice Jahorine nisu posustale nakon uvjerljivog gubitka 3. seta. Dapače, 4. set otvorile su sjajno i furiozno te povele s velikih 9:1 a na tehnički time out otišle su s autoritativnih 12:3. Sigurno su gošće jedrile kroz 4. set, nešto kasnije prednost je iznosila 17:8, a na kraju su igračice Jahorine s 25:11 dobile ovaj dio igre i postavile scenu za dramu petog seta, a moramo spomenuti kako domaće igračice uopće nisu ličile na one djevojke koje su protutnjale kroz 3. set. 

Peti i odlučujući set oba tima počinju oprezno. Uspjele su domaće igračice povesti 6:5 no Jahorina brzo preuzima prednost i vodi s 8:6. U tom trenutku kao da Mostarke shvaćaju da je vrag odnio šalu, prebacuju u višu brzinu i za čas je prednost na strani ‘Sokica’ koje vode 10:8. Poslije toga više nije bilo povratka za večeras odlične igračice Jahorine. SOK Mostar dobio je odlučujući set s 15:10 i uz prošlosezonsko osvajanje Kupa FBiH osigurao najveći uspjeh u povijesti kluba plasmanom u polufinale doigravanja za prvaka BiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!