Na graničnom prijelazu Plovanija, istarska policija je zatekla slovenskog i hrvatskog državljana s krivotvorenim nalazima PCR testa pa će protiv obojice podnijeti kaznenu prijavu.

Prema podacima policije, na granični prijelaz Plovanija jučer je oko 17 sati stigao 65-godišnjak iz Ljubljane koji je graničnoj policiji predočio negativan nalaz PCR testa. Policijski službenici obavili su provjere te su, između ostalog, kontaktirali i zdravstvenu ustanovu koja ja navodno obavila testiranje i utvrdili da je riječ o krivotvorenom nalazu testa. Također su utvrdili kako je slovenski državljanin krivotvoreni nalaz kupio u Ljubljani za određeni novčani iznos. 

U drugom slučaju policijski službenici utvrdili su kako je 58-godišnjak iz Rijeke policiji dostavio krivotvoreni nalaz PCR testa ne bi li mu se ukinula samoizolacija koja mu je određena 3. ožujka, kada je putem graničnog prijelaza Plovanija ušao u Hrvatsku. Muškarac je istog dana policiji dostavio negativan nalaz PCR testiranja, za kojeg je obavljenim provjerama utvrđeno kako je riječ o krivotvorini. 

Protiv obojice počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!