Predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča uputio je u ime Središnje uprave HKD Napredak i svoje osobno izraze iskrene sućuti obitelji, Provincijalu Bosne Srebrene, gvardijanu Franjevačkog samostana u Tuzli kao i franjevačkoj braći pokojnoga fra Josipa Zvonimira Bošnjakovića, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Vijest da je u Tuzli 18. ožujka 2021. godine, preminuo fra Josip Zvonimir Bošnjaković, svećenik i franjevac Bosne Srebrene, koji je 1990. godine bio glavni inicijator i obnovitelj HKD Napredak u Tuzli duboko nas je potresla.

Nenadoknadiv je to gubitak kako za HKD Napredak, tako i za Franjevački samostan u Tuzli, obzirom da je fra Bošnjaković cijeli svoj životni vijek posvetio propovijedanju, intelektualnom radu i kulturi.

Uz zahvalnost za sve učinjeno u ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i svoje osobno ime izražavam najiskreniju sućut obitelji, Provincijalu Bosne Srebrene, gvardijanu Franjevačkog samostana u Tuzli kao i njegovoj franjevačkoj braći. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!, stoji u sućuti predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikole Čiče.

 /HMS/

error: Content is protected !!