Zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, nastavu na daljinu će od sutra izvoditi Osnovna škola /OŠ/ “Јovan Dučić” u Istočnoj Ilidži, OŠ “Sveti Sava” u Rogatici, i to Centralna škola i područna odjeljenja Borike, Brankovići, Stjenice i Žepa, te sve osnovne i srednje škole na području Trebinja, priopćeno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U priopćenju se navodi kako će nastavu na daljinu izvoditi i Srednjoškolski centar “27. januar” u Rogatici, Tehnološka škola u Banja Luci i Srednjoškolski centar “Istočna Ilidža”.

“U svim ostalim osnovnim i srednjim školama vršit će se pojačana dezinfekcija i kontrola pridržavanja mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo, a nastavni proces biti će organiziran kao i u ranijem vremenu prema utvrđenom Planu organiziranja rada u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona”, ističe se u priopčenju.

Ministarstvo prosvjete i kulture će uputiti zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite da se počne sa dezinfekcijom svih škola u kojima je ranije bio zabilježen veći broj zaraženih prosvjetara i učenika.

Pojačana dezinfekcija planirana je u osnovnim i srednjim školama u Banja Luci, Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

“Podsjećamo da gradski/općinski stožeri za izvanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj predlažu Ministarstvu prosvjete i kulture koje osnovne i srednje škole, zbog pogoršane epidemiološke situacije, trebaju organizirati nastavu na daljinu”, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture pozivaju građane Republike Srpske da svojim odgovornim ponašanjem spriječe širenje virusa korona u lokalnim zajednicama i da na taj način omoguće svim učenciima da drugo polugodište završe u školskim učionicima.

U priopćenju se naglašava kako se u skladu sa današnjim zaključcima Republičkog stožera za izvanredne situacije Republike Srpske, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spašavanja stanovništva, zabranjuje rad kulturno-umjetničkih društava, ali i vokalno izvođenje glazbe u ustanovama kulture do 25. ožujka.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!