Sazrijevanje je bilo teško za britansku manekenku i glumicu, iza čijeg se frajerskog stava krila nesigurnost i borba sa sobom: kao tinejdžerica teško se mirila s činjenicom da joj se podjednako sviđaju i žene. Štoviše, bila je zgrožena mišlju da bi mogla završiti u vezi s osobom istog spola, donosi Gloria.

Samosvjesna, lijepa i uspješna – najčešći su epiteti koji definiraju britansku manekenku i glumicu Caru Delevingne, čije su izražene obrve i prodoran pogled postali dio popularne kulture. Otkako se pojavila na modnim pistama imala je „frajerski” stav i ostavljala dojam odlučne žene koja se zna snaći u svakoj situaciji – poput Laureline, uloge u akcijskom SF filmu „Valerijan i grad tisuću planeta” koju je tumačila. Ali u razgovoru s Gwyneth Paltrow u njezinoj podcast emisiji „The Goop Lab” koji prenosi britanski Daily Mail, ispričala je iznenađujuću priču o sebi, nespojivu s predodžbom koju imamo o njoj.

– Borila sam se s teškom depresijom i suicidalnim mislima tijekom odrastanja i kao tinejdžerica jer nisam mogla prihvatiti da mi se sviđaju i žene – izjavila je manekenka koja je rijetko je pričala o svojim ljubavima, a još manje komentira intimno opredjeljenje pa njezina otvorenost prema Gwyneth Paltrow mnoge ostavila bez teksta.

– Odrasla sam u staromodnoj obitelji, nisam poznavala nikoga tko je gej. Nisam znala ni da to postoji. Gadila mi se pomisao na to da bih mogla biti s partnerom istog spola, nesvjesna da sam zapravo homofobična – rekla je manekenka aristokratskih  korijena koja je djetinjstvo provela u rezidencijalnoj četvrti Belgravia, nedaleko od Buckinghamske palače. Njezina majka Pandora i otac Charles Delevingne, osnivač tvrtke čiji je core business trgovanje nekretnina, članovi su visokog britanskog društva koje je Caru, čini se, sputavalo tijekom odrastanja.

INTIMNE DVOJBE

Prije nego je počela izlaziti sa ženama, bila  je u vezama s glazbenicima Jakeom Buggom i Harryjem Stylesom. Dugo se borila sa sobom, svjesna da u njoj postoji i androgena Cara ali ju je potiskivala sve dok se nije suočila s depresijom i počela pomišljati na samoubojstvo.

–  Bila sam nesretna jer nisam bila iskrena prema sebi. Ja sam androgena osoba i ne uklapam se u kalup. Volim biti žena i srediti se, ali isto tako volim biti i grubi frajer – kaže otkrivši pritom kako joj svojedobno nije bilo lako donijeti odluku hoće li se pridružiti starijoj sestri Poppy na modnim pistama ili će nastaviti školovanje u elitnoj ženskoj školi Francis Holland School, dobro se udati i uklopiti u svoj stalež.

Na kraju je poslušala buntovnički glas u sebi koji ju je odveo u svijet mode, a kasnije i filma. Razriješila je i intimne dvojbe: 2018. poljubila s tadašnjom djevojkom Ashley Benson, glumicom iz serije „Slatke male lažljivice”, u londonskoj zračnoj luci Heathrow nakon čega su je prestali pitati je li gay.

No, djevojke su lani prekinule, a Caru se odnedavno povezuje s mlađahnim glumcem Jadenom Smithom, sinom Willa Smitha ali i manekenkom Kaiom Gerber, kćeri Cindy Crawford.

No ona se ne izjašnjava. Ni Gwyneth Paltrow nije uspjela „iščupati” s kim je u vezi.

–  Zaljubljujem se osobe, kako god se to definiralo. Privuku me i to je to. Sviđa mi biti fluidna po tom pitanju.  Ja sam panseksualna – zaključuje manekenka.

PIŠE GLORIA

error: Content is protected !!