Predstavnici medicinske struke istaknuli su danas na sastanku u Banja Luci Glavnog koordinacijskog tima značaj donošenja rigoroznijih mjera, kako bi se zaustavio rast broja zaraženih virusom korona i zabrinjavajuće povećanje broja hospitaliziranih građana u bolnicama širom bh. entiteta Republika Srpska.

Oni su zatražili da na sutrašnjoj sjednici Stožera za izvanredne situacije RS-a bude razmotreno uvođenje strožih mjera koje se trenutno primjenjuju u zemljama u okruženju, priopćeno je iz Ureda Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Predstavnici zdravstvenog sektora ukazali su da je trenutno stanje u bolnicama zabrinjavajuće u odnosu na početak epidemije virusa korona prije godinu dana, navodeći da pacijenti imaju teže kliničke slike, i da su to uglavnom mladi ljudi u dobi od 30 do 49 godina.

Oni su ocijenili i da medicinsko osoblje već godinu dana ulaže nadljudske napore da pacijentima u bolnicama širom Republike Srpske bude pružena pomoć i zaštita, a sve s ciljem spašavanja života građana.

Tijekom sastanka koji su danas u Banja Luci održali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik RS-a Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, analizirane su sve epidemiološke mjere koje su na snazi u Republici Srpskoj.

Sastanku, na kojem je razgovarano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, nazočili su i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i šef Tima za praćenje sprovođenja mjera Stožera za izvanredne situacije RS Nenad Stevandić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!