Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je u ponedjeljak sastanak s ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem i suradnicima, a u povodu priprema za novi migrantski val koji se uskoro očekuje.

Tom prigodom su razgovarali o stanju na državnoj granici i mjerama koje je potrebno poduzimati u vezi s nezakonitim migracijama s naglaskom na istočnu granicu gdje je najveći migracijski pritisak i Unsko-sansku županiju, gdje se nalazi najviše migranata.

Govoreći o aktivnostima koje Granična policija provodi u borbi s nezakonitim migracijama Galić je kazao kako su svi kapaciteti Granične policije maksimalno usmjereni na zaštitu državne granice.

“Najveći problem nam i dalje predstavlja nedostatak kadrova pa to nastojimo nadomjestiti preraspoređivanjem i internim premještajem na istočni i sjeveroistočni dio granice te su angažirani kao i dosad pripadnici drugih policijskih agencija kao ispomoć Graničnoj policiji. Uz sve druge probleme, imamo i situaciju s virusom covid-19, nikad nije bilo većih izazova za Graničnu policiju kao proteklih godina”, kazao je Galić te zahvalio ministru Cikotiću, koji se angažirao kako bi pronašao sredstva za GP.

Ministar Cikotić je istaknuo kako Granična policija BiH ima punu potporu Ministarstva sigurnosti te da su se maksimalno angažirali kako bi nabavili materijalno-tehnička sredstva i povećali ljudske kapacitete u Graničnoj policiji.

Ravnatelj Galić i ministar Cikotić su zaključili kako Granična policija BiH ulaže maksimalne napore u zaštiti državne granice te su prezentirane aktivnosti koje GP poduzima i koje će poduzimati u idućem razdoblju. Također, usuglašeni su stavovi oko nabavke materijalno-tehničkih sredstava i povećanja kadrova, na čemu radi Ministarstvo sigurnosti BiH, navodi se u priopćenju GP BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!