Život djevojčice Anamarije Carević (15) iz Đorđićeve ulice u centru Zagreba ugasio se u ponedjeljak 23. ožujka 2020. godine nakon razornog potresa koji je dan ranije, na današnji dan prije točno godinu dana, pogodio metropolu u jutarnjim satima. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvela u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Preminula je drugi dan.

Ova posebna pjesma posvećena je petnaestogodišnjoj djevojčici Anamariji, jedinoj tragično preminuloj od posljedica zagrebačkog potresa koji je pogodio Zagreb na prvi dan proljeća 22.03.2020. ujutro u 06:22 s epicentrom u Markuševcu, podsljemenskom naselju u kojem žive svi članovi Gazda. Pjesma je nastala u danima nakon potresa, a Gazde ju objavljuju na njegovu prvu godišnjicu.

Gazde

Spot je snimljen na autentičnim zagrebačkim lokacijama uz sudjelovanje učenica Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba, Anamarijinih prijateljica, koje su za snimanje po svojoj želji napravile frizure kakvu je Anamarija uvijek imala u školi.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli oko realizacije snimanja: Nadbiskupska klasična gimnazija, GNK Dinamo, Javna ustanova Maksimir, Kula Lotrščak, Zagrebački električni tramvaj, Zagrepčanka poslovni objekti.

Gazde

FOTO: Gazde (Facebook)

error: Content is protected !!