Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka. Njegovim obilježavanjem naglašava se njihova vrijednost i podiže svijest o globalnoj krizi s vodama.

Svjesni značaja da su vode naše neprocjenjivo bogatstvo, Grad Ljubuški kontinuirano ulaže napore s ciljem njihova očuvanja i razumnog korištenja.

Nedavno je potpisan sporazum o izgradnji sustava javne odvodnje na području Grada Ljubuškog te drugim aktivnostima vezanim za zaštitu izvorišta Prud.

Područje Grada Ljubuškog raspolaže velikim količinama površinskih i podzemnih voda, a naša najveća rijeka je Tihaljina-Mlade-Trebižat (TMT).

Kao prva jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH Grad Ljubuški potpisao je Deklaraciju „Općine bez brana“, kojom je definirano da se neće graditi male hidroelektrane čime je još jednom potvrđena zaštita vene našeg zavičaja.

S poljima je povezana brojnim vodonatapnim kanalima koje Grad Ljubuški održava i obnavlja. Ove zime izvršena je rekonstrukcija vodonatapnog kanala Klobuk-Vojnići-Šipovača-Veljaci u duljini od 1.400 metara na lokalitetu Drače. Primopredaja radova zakazana je za utorak, 23. ožujka.

Današnji nam dan treba biti poticaj da cijelu godinu radimo na zaštiti naših voda kako bismo i budućim naraštajima osigurali zdrav život i kvalitetnu budućnost, navodi se u priopćenju koje je objavljeno na službenoj web stranici Grada Ljubuškog.

Izvor: ljubuski.ba

error: Content is protected !!