28. i 29. travnja, te 2. svibnja hrvatski rukometaši izlaze prvi puta na scenu nakon neuspjelih kvalifikacija za OI u Tokiju. U Europa kupu protivnici će nam dvaput u Varaždinu biti Slovaci, a početkom svibnja ćemo gostovati u Mađarskoj.

Hrvoje Horvat će odrediti novi tim koji namjerava graditi prema Euru 2022. godine, a najveća je novost da će uz njega na klupu sjesti asistent Ivano Balić, koji se vraća u tim nakon direktorske epizode 2016. i 2017. godine!

Na mjesto trenera vratara dolazi Nino Pavelić koji je s Horvatom surađivao u Nexeu, ali i s Červarom u reprezentaciji za Euro 2018. kojem smo bili domaćini.

Slijede promjene u kadru, a zanimljivo bi moglo biti kod vratara gdje će se tražiti dugoročnije rješenje. Plan je da to u budućnosti budu Mandić koji iz Ljubuškog dolazi u Zagreb i Kuzmanović koji iz Dugog Sela ide u Nexe, ali njih su dvojica za tu rolu premladi i s malo iskustva, pa je moguće da se rješenje potraži i vani.

Vrlo je moguće da bi na gol Hrvatske mogao stati 26-godišnji Kristijan Pilipović koji je dosad branio za Austriju. On je rođeni Đakovčanin, branio je u Nexeu, a trenutno je na golu švicarskog prvaka Schaffhausena i s godinama koje ima mogao bi biti dugoročnije rješenje. Naravno, tu su Šego i Pešić, tu je Slavić koji zanimljivo brani u Španjolskoj. Što će odlučiti Horvat vidjet ćemo uskoro. Sve češće se spominje i povratak Šušnje… Bit će velikih promjena, očito.

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!