HŠK Zrinjski proteklog je vikenda na svom terenu nakon preokreta savladao tuzlansku Slobodu s 3:1. 

Dugo su Plemići nakon šokantnog pogotka koji im je već na samom otvaranju utakmice nakon greške obrane postigao njihov bivši nogometaš Abid Mujagić lomili otpor Tuzlaka, a na kraju je ulaskom Josipa Ivančića proradio i napad te je Zrinjski na kraju slavio uvjerljivo. 

Josip Ivančić se svojim pogotcima na koje s dugo čekalo prometnuo u junaka iznimno važne pobjede Plemića, no usudit ćemo se reći da je mladi 19-godišnji Ivan Bašić bio najbolji pojedinac mostarskog tima u subotnjem susretu. Mladi Posušak (još uvijek junior, rođen 2002. godine) koji je već dugo vremena član mostarskog kluba godinama je član omladinskih selekcija reprezentacija Bosne i Hercegovine i na sebe je pozornost skrenuo partijama u kadetskom i juniorskom sastavu Plemića. U subotnjem susretu je zaigrao na mjestu ozlijeđenog Nemanje Bilbije a kako je ovaj momak  odigrao najbolje će reći podatak da se izostanak vjerojatno najboljeg igrača Zrinjskog svih vremena Bilbije nije ni osjetio. 

Ivan Bašić dirigirao je napadima Zrinjskog, konstantno prijetio Goluboviću, unio veliku dozu prijeko potrebne energije u igru Zrinjskog, no ono što je najvažnije, ovaj mladić pokazao je veliko nogometno znanje. Koliko mu je i sam Sergej Jakirović vjerovao vidi se i po tome da je ovaj 19-godišnjak  izvodio skoro sve prekide za Zrinjski. Slobodnjaci, korneri, poslije svakog od njih je od Bašićeve ljevice prijetila opasnost obrani Slobode i Goluboviću. U konačnici, milimetarski točnim pasom  pogodio je Ivančića u 57. minuti koji je skinuo paučinu s gola gostiju kojeg su kasnije Plemići ‘probili’ još dva puta i nakon dva poraza došli do veoma vrijednih bodova. 

Možda više od tih samih i nasušno potrebnih bodova navijače mostarskog kluba veseli igra Ivana Bašića koji je u svom prvom pravom nastupu za seniorski tim Zrinjskog pokazao o kakvom se igraču radi. Čini se da će Bašićevo ‘ukazanje’ otkloniti bojazni s lica svih simpatizera Plemića u situacijama kada nema Bilbije i kada ovaj sjajni Banjalučanin prestane nositi dres s lentom. Bašićeva partija protiv Slobode pokazala je kakav potencijal se krije u omladinskim pogonima Zrinjskog, a nakon ove utakmice sigurni smo da će mladi Posušak koji već ima potpisan profesionalni ugovor s Plemićima sve češće dobivati priliku u ispitima koji su pred mostarskim klubom. Svoju priliku u dresu seniorskog sastava Zrinjskog čeka još nekoliko nadarenih nogometaša, prije svih Patrik Bošnjak i Nikša Šilić, te niz drugih imena zbog kojih se mostarski tim, bude li se više okretao vlastitim izvorima, sigurno neće morati plašiti za svoju budućnost. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!