Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum su u ponedjeljak uhitili dvojicu državljana BiH, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 15 000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više 70 tisuća KM. 

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole putničkog motornog vozila ‘Hyundai’, bez registarskih oznaka i nepoznatog vlasništva, na području općine Foča. 

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama državljani BiH su uhićeni te je izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Vozilo, cigarete, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se više od 70 000 KM, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Zbog počinjenog kaznenog djela “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”,  a u vezi s kaznenim djelom “krijumčarenje” pripadnici Granične policije BiH nastavljaju rad na ovom predmetu pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!