U NBA ligi sinoć je odigrano osam utakmica, a od hrvatskih košarkaša nastupili su Ivica Zubac i Bojan Bogdanović.

Ivica Zubac i njegovi Los Angeles Clippersi slavili su kao domaćini protiv Atlante 119:110 prekinuvši pobjednički niz Hawksa od osam utakmica. Hrvatski košarkaš na parketu je proveo 24:31 minuta ostvarivši učinak od 12 poena (šut 5/7, slobodna bacanja 2/2), devet skokova i jedne asistencije, a tome je dodao i dvije blokade.

Najzaslužniji za slavlje Clippersa, koji su imali zaostatak od 22 koša u drugom poluvremenu, bili su Kawhi Leonard s 25 poena te igrač s klupe Terance Mann koji je u 21 koš upisao i deset skokova. Kod Atlante su se izdvojili Trae Young s 28 koševa, John Collins s 23 te Clint Capela s 12 koševa i 13 skokova.

Pobijedio je i Utah Jazz Bojana Bogdanovića. Jazzeri su uspješno odradili gostovanje u Chicagu svladavši Bullse 120:95. Bogdanović je igrao nešto više od pola sata zabivši osam poena, ali uz katastrofalan šut. Iz igre je od 14 šuteva pogodio tek tri (s linije za tricu je svih pet puta bio neuspješan), zabio je oba slobodna bacanja, a imao je i tri skoka te dvije asistencije.

Jazz su predvodili Donovan Mitchell s 30 koševa te Rudy Gobert s 21 uz deset skokova. Najbolji kod Bullsa bio je Zach LaVine s 27 koševa.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!