Tomislav Ivković gostovao je u emisiji HTV-a “Stadion” i komentirao nadolazeće utakmice Hrvatske reprezentacije i selekcije U-21 te HNL-a.

Tomislav Ivković je rekao kako je pred Hrvatskom nogometnom reprezentacijom jako zahtjevna skupina u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Rusi nepredvidivi, Slovačka nepredvidiva, Slovenci nekome će otkinut bodove, vrlo težak protivnik. Možda i bolje da u početku odmah igramo s njima jer to je preozbiljna utakmica i dobro je da naši igrači dođu spremni, U dobrom su momentu, da shvate da je ova utakmica strahovito bitna, za start kvalifikacija. Prvu utakmicu bez obzira na to što smo mi na papiru favoriti bitno je ne izgubiti, a sigurno da imamo kvalitetu da se možemo postaviti kao favoriti. Ali favoriti koji znaju u svakom momentu kako se treba ponašati, imamo puno kvalitetnih igrača, ali svaka utakmica je drugačija. Moramo cijeniti i respektirati Sloveniju kao da su nam najbolji protivnik na svijetu, onda ćemo sigurno pozitivan rezultat izvući, rekao je.

Smatra da Matjažu Keku nije dovoljno samo zatvoriti ili igrati fazu obrane.

– Mora napasti i željeti pobjedu. Kad igraš na bod, vjerojatno gubiš utakmicu. Matjaž je iskusan trener i zna svoje igrače. Realno je da su u Ligi nacija igrali s momčadima koje nisu na nivou Hrvatske. Sad je pritisak veći od početka. Oni po tiho rade i žele iznenaditi, rekao je.

Prokomentirao je i selekciju U-21 gdje je rekao kako će na Euru u Sloveniji biti svaka utakmica teška.

– Velik je to broj utakmica i svi naši igrači igraju u svojim klubovima. Tu su taktički treninzi i regeneracija jer za drugo nema vremena. Imamo jako kvalitetne mlade igrače kojima će ovo prvenstvo podići iskustvo.

“Dinamo me pozitivno iznenadio”

Ivković je rekao kako ga je Dinamo pozitivno iznenadio jer da Dinamo nije odigrao karakterno utakmicu ovako kako je odigrao, da je odigrao 20 posto slabije, Gorica bi dobila.

– Dinamo je dao maksimum kao da se radi o europskoj utakmici. Taktička disciplina, volja i htijenje doveli su igrače Dinama da dobiju ovu tešku utakmicu. Čudno je da Petković u prvoj prilici za Dinamo nije dodao Oršiću jer je Petković španer, šmeker, Oršić bi to zabio, ali Banić je odličan i dobro je zamijenio Kahlinu. Gorica se ne boji igrati i izgledaju puno bolje nego što bodova imaju. Na dobrom su putu.

Strahonja je komentirao ozljedu Suka, te je rekao kako je bio ružan start, ali je Suk napravio prekršaj u napadu.

– Sudac je nesvjesno dosudio odluku, čuo urlik Suka, vidio situaciju i dosudio prekršaj za Goricu. Kod duela Majera i Lovrića na rubu kaznenog prostora Dinama, sudac je vidio naglašeni pad Lovrića i procijenio koliko je ruka Majera bila na ramenu Lovrića. VAR soba je provjerila i podržala odluku sudca da nema kaznenog udarca, rekao je.

Ivković je rekao kako je Goran Tomić promijenio sistem igre Rijeke, postavio igrače slično kao u Lokomotivi.

– Sigurno da je to malo ofenzivnije nego što je bilo. Imali su dosta prilika da utakmicu dobiju lakše nego inače. Pritisak dugo ne dobivene utakmice na Rujevici ostavio je traga, tek poslije ove utakmice će prodisati, rekao je Ivković te pohvalio Galovićeve realizacijske sposobnosti na utakmici protiv Varaždina.

Ivković je pohvalio Istru kako puno stvara prilika po utakmici, dok je kod Belupa komentirao kako zbog promašaja su se našli među četiri ekipe koje čeka borba za ostanak.

“Volio bih da Hajduk bude velik kao što je nekad bio”

Strahonja je rekao kako nije bilo igranja rukom Pajića u kaznenom prostoru na utakmici Hajduka i Šibenika te da nije kažnjiva situacija te da nije zaslužen crveni karton, drugi žuti igrača Šibenika. U završnici susreta Todorović je pao na loptu te je iz tog razloga igrao rukom, to je napravio pod prekršajem.

Tomislav Ivković je komentirao Hajdukovu igru na domaćem terenu.

– Gledam Hajduk ove sezone, nema pritiska, nema šansi, nema nervoze protivničke momčadi, jedino Hajduk pod nervozom. Volio bih da Hajduk bude velik kao što je nekad bio. Iz godine u godinu rade neke greške. Ima mladih i novih lica pa zašto je toliko bitna Europa? Pa jedan Milan je odustao od Europe pa su sastavili momčad sljedeću sezonu i bore se za prvaka. Vrijeme je da Hajduk već jednom prestane o pričama za Europu, da tim klincima šansu. Zašto dovesti igrače A, B, C ili istrpjeti domaće igrače jednu sezonu pa biti i šesti, a sljedeću sezonu boriti se za nešto više, pitao se Ivković. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!