Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine otputovala je u ponedjeljak u Sloveniju, gdje će odigrati sve tri utakmice grupne faze U21 Europskog prvenstva.

Izbornik Igor Bišćan uvjeren je da mladi Vatreni mogu pružiti dobre partije te se boriti za mjesto u četvrtfinalu europske smotre, bez obzira na snagu suparnika u skupini – Portugala, Švicarske i Engleske.

– Imamo dva dana do prve utakmice, moramo napraviti najbolje što možemo. Čekaju nas tri utakmice u tjedan dana, trebat ćemo naći način kako biti spreman za zahtjevne dvoboje. Vjerujemo u sebe, prošli smo teške kvalifikacije i to je bilo pozitivno za naš karakter i mentalitet. U toj pozitivnoj atmosferi, nadam se, možemo osigurati prolazak skupine. Europsko prvenstvo velika je prilika za naše igrače, da vide gdje su u odnosu na svoju generaciju i još se više etabliraju na nogometnoj karti, kao i dobra prilika za nas da vidimo gdje smo kao reprezentacija, kazao je Bišćan.

Svoja je razmišljanja uoči puta u Sloveniju podijelio i Luka Ivanušec, prvi strijelac momčadi u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Europsko prvenstvo.

– Moramo se prilagoditi na naporan ritam. Kako je nama, tako je i drugima. Analizirat ćemo suparnike i bit ćemo spremni kada dođe vrijeme. Imamo kvalitetnu momčad, u dobroj smo formi i imamo svoje šanse. Moramo se koncentrirati na sebe, budemo li najbolji što možemo, onda će i rezultat biti dobar, kazao je igrač Dinama.

Napadač Sandro Kulenović ističe koliki je uspjeh što je Hrvatska U-21 po drugi puta zaredom na završnom turniru, a dio igrača iskusio je EP u Italiji i San Marinu prije dvije godine.

– Spremni smo za nešto veće. Na Europskom prvenstvu nema slabijih momčadi, ali i Hrvatska ima svoje kvalitete i želimo izboriti četvrtfinale. Malo smo umorni, no najveći je ponos igrati na Europskom prvenstvu. Ne bojimo se nikoga, idemo pokazati tko smo i što smo.

Hrvatska u Sloveniji igra protiv Portugala (25. ožujka), Švicarske (28. ožujka) i Engleske (31. ožujka). Utakmice ćete moći pratiti na Drugom programu HTV-a.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!