U svijetu se svake godine rodi 140 milijuna beba, a milijuni dječaka i djevojčica dobivaju ista imena koja su jednako popularna u cijelom svijetu. Milijuni beba svake godine dobivaju imena koja korijene vuku iz Europe, a jedna britanska online shopping stranica nedavno je provela istraživanje nad 5000 roditelja i obradila stotine tisuća podataka o imenima beba u svijetu.

Najpopularnije europsko ime za djevojčice u svijetu je Maria, a ime dijeli oko 60 milijuna djevojčica diljem svijeta. Nakon Marije, najčešće ime je Ana (najviše ih ima u Portugalu), pa onda Rosa (francusko ime, najčešće u Meksiku). Slijede ih Elizabeth, Patricia, Anita, Andrea, Marina, Carmen i Angela. 

Kada je o dječacima riječ, najpopularnije europsko ime u svijetu je Jose. Najviše imenjaka ima u Brazilu, a ime potječe iz Španjolske. Slijede John i Juan, najpopularnija muška imena u SAD-u i Meksiku. Prvo potječe iz Velike Britanije, a drugo iz Španjolske.

Četvrto najpopularnije je Jean (francusko ime najpopularnije u Kongu), a slijeda ga Robert (njemačko ime najčešće u SAD-u), Luis (najčešće u Kolumbiji, potječe iz Španjolske), Carlos (najčešće u Brazilu, potječe iz Španjolske), James (najčešće u SAD-u, potječe iz Francuske), te Antonio (talijansko ime najčešće u Brazilu) i Richard (njemačko ime najčešće u SAD-u).

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!