Premda filmska adaptacija mjuzikla Priča sa zapadne strane Stevena Spielberga tek treba izaći krajem godine, poznati redatelj već planira sljedeći projekt – film o vlastitom odrastanju i djetinjstvu provedenom u Arizoni, pišu američki mediji.  

Portal Deadline piše kako postoje veliki izgledi da glavna ženska uloga, nadahnuta likom Spielbergove majke, pripadne poznatoj glumici Michelle Williams.

S obzirom na to da prvi put snima priču o vlastitu životu, Spielberg je odlučio supotpisati scenarij filma sa svojim dugogodišnjim suradnikom, dobitnikom nagrada Tony i Pulitzer Tonyjem Kushnerom, što nije učinio još od drame Umjetna inteligencija iz 2001. godine

S Kushnerom je surađivao na filmovima Munich i Lincoln. 

Slavni redatelj rođen je u Cincinnatiju 1946. u obitelji ortodoksnih židova, no obitelj se deset godina kasnije preselila u Arizonu gdje je mladi Steven proslavio svoju bar micvu, ceremoniju punoljetnosti, kao tinejdžer osjetio antisemitizam na vlastitoj koži, proživio pubertet i adolescentsko doba te snimio prve amaterske filmove.

Spielbergov otac Arnold, inovator i inženjer koji je u General Electricu radio na razvoju ranih kompjutora, umro je prošlog ljeta u dobi od 103 godine. Njegova majka Leah Adler, koja je posjedovala košer restoran The Milky Way u Los Angelesu, umrla je 2017. u dobi od 97 godina.

U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na osobnim iskustvima, no poznati redatelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma.

Izvor: pogled.ba

error: Content is protected !!